July 30, 2010

Dream Book




lets talk about dream...... masa aku kecik, aku selalu ada banyak cita2. BUT, semuanya merapu and annoying!! tak percaya? aku pernah bercita2 menjadi doktor pakar sakit puan. Itu pun my mum yang cakap jadi doktor sakit puan ni senang je kerja dia, pastu gaji pun banyak. Lantas, apabila orang menanya aku, terus menjawab cita-citaku untuk menjadi Doktor Cinta, eh eh silap pulak.. Doktor sakit puan. Dan aku hanya sedar betapa geli geleman nya cita2 tu semenjak 2 menjak ni. Dah tu semuanya nak poyo je cita2. Peguam tersohor lah!! fashion designer lah!! tapi tu 7 tahun yg lalu hahaha.. cita2 yang terbaru pula diilhamkan dari mimpi malam hasil x basuh kaki dan monolog dalaman yang merepek.. iaitu, aku bermimpi utk bukak sebuah butik baju yang berunsurkan daging!! huh?? seriously, sangat crap =.='' dalam mimpi tu, butik aku sebijik mcm tempat jual daging kat carrefour takpon tesco.. pisau diletakkan merata-rata and baju dibungkus dengan surat khabar... even tempat letak baju tu pun refrigerator daging!! ramai pulak tu client aku.. nama kedai tu pulak diberi nama THE BUTCHER!! omg ganasnya... ohhh ngerinya mimpi ni.. adakah ini satu petunjuk atau inspirasi? eeew... dan takde pulak aku mimpi nak jadi engineer ke akauntan ke.... cerah sikit masa depan kan??? so, aku dah mula menanam sikap bercita2 tinggi kat adik aku... supaya, dia tak merapu mcm kakak dia. Anda setuju?? :)



July 1, 2010

Idiot..

ok yang ini susah..... lately, i have difficulty remembering the things that i try hard to remember. Why??? It's very frustrating to say things over and over in your head so as not to forget them, and then the next day when you try to recall what you were attempting to remember, it just won't come to you. (sometimes benda bodoh pon boleh lupa) wtf????? what happen to me??