December 3, 2014

..



There was a girl,
doing what she does best.
trying to make everyone happy,
silly jokes, talking crap..
to her, seeing that laughter was a cure
yess she did,
everytime....
you seen her in crowd
you seen her laughing all day long
you rarely seen her alone
you seen her giving her best so it will last,
but wait till the end,
she's a loner
suffering in anguish in oblivion world.
lost in her world that she don't even trust



July 24, 2014

Mungkin harapan






Sepertinya dunia yang aku lalui sekarang semakin aneh dan semuanya berantakan. Bangunku dalam kondusi diri yang paling sedih melihat dunia yang paling tenat. Aku mengharap besok tenang lagi, mengharap esok akan ada magis yang selama ini tersembunyi. Tapi malang sekali, itu semua hanya imaginasi. Apa memang kita sudah begini? Atau memang hanya aku dalam permainan halusinasi sendiri? Tak apa lah, sekurang-kurangnya aku masih boleh berharap.

23/7/2014

Hey it's me again! it's been a longgggg long time since my last post. Today is 23/7/2014 and suprisingly, i still remember my password to log in here! Waaalaaah!! doa kuat ingatan sudah dimakbul tuhan barangkali.

 IT'S 23/7/2014 Anis is still the same 'anis'. Nothing change, nothing new, and nothing to impress

I would not be able to write everything that had happened to me through out the year. It's been a long time since my last post man!! i don't even know where to start. Hmm but i guess nothing had change. Everything is still the same. Scrolling down the whole post in this blog and it left me laughing like a moron retarded porn-star. HAHAHA who knew i actually started to write in this blog since i was like Form 3?! and i was 20 now. I should thank to the person that had invented this whole 'blog' system.

Emmmm, so yess my dear sister, Nina the 'cheapskate diva' is finally got married to a man (eh mmg lah a man, gila apa kau 'a girl'). She's surely living in the 'fastest lane'. I'm not sure if i manage to compose a post about her in just in 1 post cause i got a lot to write. So, let just make it short, she is married. YESS MARRIED!  at the age of 22. Sure, i feel happy, afraid and blessed! tak terungkap ah derr kalau nak cakap pasal feeling dekat sini. hahaha. Biarku simpan rasa ini ceywahh. I tak meragukan dia sebab dia memang suka buat benda yang orang tak buat. So, orang maybe lah terkejut nak persoalkan everything kalau boleh. Tapi, eleh no hal lah! i know her.





 












September 21, 2013

Bila kau mengata





Mungkin sudah habis rencana untuk kau fikir tentang kau saja
Jadi kau beratkan kepala fikirkan tentang mereka
Kenapa menanya itu ini yang tak semena-mena
Itu dia, biarkanlah saja
Dosa durjana kutukan hina setiap masa
Kau lupa ya? kita ni siapa..
Kau lupa ya? karma sentiasa ada
Sudah, biar dia dengan cara dia
Kau bukanlah sesiapa untuk menghina




July 11, 2013

woi woi




Hohoiiii! gua dah penat duduk KL sini lama-lama. Bila mahu habis diploma ni?! duit macam air yang jatuh bertaburan tahu tak, Expenses tak tahu la nak cakap macam mana. Nak pegi kelas je dah kena spend for train and bus. Tu tak cerita lagi situation dalam train setiap kali nak pegi kelas pagi. Dihimpit oleh monster-monster muka ketat, dah macam ikan sardin Marina. Sadis betul. Part kejar-mengejar train supaya tak kena tinggal pulak dah macam dalam cerita Hindustan. Hritik Roshan kejar cinta Pretty Zinta. HAHA. Betapa hecticnya life dekat sini. Tambah pulak tengah Ramadhan sekarang ni, part bila tak sama waktu kelas dengan Dinaa paling aku benci sebab terpaksa tunggu bas nak balik, kalau sama waktu aku tumpang je kereta dia. Lepastu bila nak bukak puasa. standard lah pegi bazaar cari juadah. Yang tak boleh bla, pegi bazaar sekangkang kera dengan rumah tapi jam dia yaAllah dah macam ape! bencinya aku.  Cepat-cepatlah habis woiii.





ini lah situasi bila class dismiss. Bila train depan kolej, semua tempat rasa gatal kaki nak pegi.-.-



July 9, 2013

Betrayed




I have secrets.
I told you i never take your 'funny' joke that you used to make fun of me seriously
But i lied.
In silent, i cry
I thought you're someone
That i could cry on your shoulder
whenever i feel like crying but i guess
you don't even want to hear
am I a stranger to you?
most words can heals but your words can totally kill me
how cruel of you


Betrayed.