October 29, 2010

I wonder how




if u had one chance to say something to your mom before she left you to go to work or anywhere....what would it be? sometimes, i always wanted to say the words that i never say to her before, but when it comes to real action, my words stood still and i just dont understand why. Maybe im just not used to say those words, i mean (rarely). But.... eventhought in silence, LOVE will always heard. In silence,
I LOVE YOU. In distance, i'll care bout you.










October 28, 2010

Sexy sexy sekali.



Here some my TOP 5 sexiest voice!!!

1. Bruno mars
2.John Mayer
3.Enrique Iglesias
4.Jason Castro
5. Teddy Geiger



Bruno
!!!. His holly voice... IRREPLACEABLE!!



and ofcourse, some picture of.....





Agyness
Deyn

Agyness Deyn Agyness Deyn Agyness Deyn maaf, saya terpuja dengan kecantikannya. Dah macam magazine mag la pulak. Mengapa wajah mu harus begitu?? Dikau telah membuat daku terkentut dikala malam pabila melihat kecantikan moooo..




Align Center

October 11, 2010

Inilah realiti ''Emak''



-Suka membandingkan anda dengan orang lain.


-Beleter sesuka hati sesedap rasa lemak berkrim disukai ramai walaupun di tempat awam, ini tidak mematahkan semangat mereka untuk terus beleter kadang-kadang tentang benda yang sangat tidak relevan seperti.....
''kan mama dah cakap, tolong jangan basahkan spender, pastu masuk dalam washing machine'' lokasi kejadian, pasar malam. Errrr.......takpelah. Malu nak cakap. ('00')

-Cakap benda yang sama berulang-ulang kali... seperti " anis, sidai kain!!! ''.
ye maaa, tak perlulah nak cakap sampai 20 kali....

-Meninggalkan beg tangan or phone or apa sahaja di dalam genggaman di merata tempat. Dan sebaik sahaja dia meyedari kehilangan barang, dia pun terus.....
" anis.... rasa-rasanya, dekat mana mama tinggalkan phone?? tolong carik kejap'' seee.... aku jugak jadi mangsa.. kita memang suka segmen mencari '' barang hilang'' kalau u all nak tau. =.=''

-Membelikan pakaian cantik lagi berjenama mahal untuk membodek hati ini. Lantas aku pun melompat memujinya....
Lalu, apabila aku menterbalikkan ''tag baju" ke belakang, terpampanglah kenyataan SALE 70%....... (patutlah banyak semacam je beli)

-Membeli phone canggih... pastu, habis dia tanya semua orang ''macam mana nak guna nih''.

-Menonton berita di televisyen pasal Paris Hilton kena tangkap dadah. Lalu dia berpesan kepada anaknya, " tengok tu, muka cantik tapi yang baik buruk pun takbole nak pikir''
" nanti bila dah besar, tolong jangan buat benda bukan-bukan" maa... janganlah nak samakan orang dengan Paris Hilton tu.... =.=''


SEKIAN.... sungguhpun begitu, saya sangat sayang emak saya.





October 9, 2010

Aku juga bisa ngomong dong..




Aku remaja biasa yang ingin bicara bebas disini karena disinilah kutemukan kertas tak berbatas penampung semua kegelisahanku, kesedihanku, harapanku, kebahagiaanku bersama teman atau keluargaku dan kuku yang lain.

(errr, kuku bukan bahasa indon) =.=



Maafkan aku jikalau cara ungkapku terkadangkala tak nyaman dihatimu bahkan kasar dan tak sopan karena aku juga ingin menyalurkan apa yang tak mungkin aku teriakkan sehari-hari karena ada hambatan dan suara sumbang mereka.
Bagi kalian yang tak pernah ngerti perasaan ini....... Pergi kau jejauh!! eceh. main je.


HEEHEEE
indahnya bahasa..





October 8, 2010

deruman enjin itu membunuhku




menjelang je petang, waktu orang balik kerja
aku phobia dengan bunyi enjin kereta mak aku =.=
sebab bila dengar je dia matikan enjin and masuk rumah,
dah dapat agak dia nak beleter apa
kusyen senget laa... rumah bau hangus.. kau masak ape?? or bilik nampak hodoh hari ni (sindiran)
pastu beleter aku suka buang masa buat benda tak berfaedah,tengok tv byk sangatlaa, guna internet terlebih masa laa and blaa bla bla
so, now.. bila dengar je bunyi enjin dia kat luar rumah, naik gila aku jadinya. Kelam kabut buat-buat sibuk dengan benda berfaedah......
kelam kabut pegang batang penyapu atau buat-buat tertidur dengan timbunan buku
(konon-konon baca buku sampai letih)haishhh, macam tak paham pulak korang nih. Dengan harapan dia tak mengkritik kerja rumah yang aku buat selama ni.....
dengan cara yang diguna pakai sehingga sekarang ni, aku rasa keberkesanan yang amat sangat!!! hahahah

SORRY ye maaa. TEEHEE


Some of the best moments in life




Laughing untill ur stomach hurt

Getting messages from ur friends at just the right time
Listening ur favourite song on youtube
Laying in bed and hearing the raindrops hitting on the window
Calls at midnight that last hours
Hearing accidently that someone is ''tengah memuji u"
Spending times with ur buddies and family
Laughing like ''orang gila'' for no reason
Spending times with ur cousin and talk about sexy kardashian, stupid Paris Hilton and
Annoying Bieber Fever .wtf.
Bawak adik gendut pergi ke 7 eleven beli Vitagen kegemaran selamanya
Your bestfriend comes, eventhough u dont call


.LESS THEN TREE.



October 6, 2010

Pada Saya



Pada saya, jam dinding di rumah perlu dilambatkan sedikit masanya kerana macam nak terberak bila tengok masa yang berlalu terlalu pantas. Lagi pantas dari mat rempit kat Kl.


Pada saya, perkataaan "fuck u" hanya diungkapkan oleh orang-orang dungu dan dicipta hanya untuk berbulan madu. =.= LOL

Pada saya, rumah idaman 'saya' nanti haruslah gedek, cantik, dilengkapi dengan ruang teater dan ruang untuk menari 'pool dance'. Tak perlu ada swimming pool pun takpe, tapi kena ada water heater sebab aku memang allergic air sejuk. Berangan~

Pada saya, manusia harus lebih menghormati bumi yang kian nazak disebabkan perbuatan kita.

Pada saya, Justin Bieber perlu ubah style rambut sebab nak termuntah dah tengok semua lelaki nak buat rambut macam dia.

Pada saya, saya benci pergi ke KL kerana terlalu ramai remaja yang cuba mempromosikan diri mereka yang tidak seberapa hebat tapi bajet je lebih.

Pada saya, tak perlulah memilih kawan atas dasar gaya dan kekayaan sebab kau tak kemana pon dengan gaya macam tu.


***sekian DARIPADA SAYA.