February 24, 2012

why so emo?



Entah. Entah kenapa anis bertukar jadi seorang yang sangat emotional dan sensitif sampai tak sanggup hati sanubari ini melihat keganasan sana sini. okay Merepek. Bosan gila hari ni. Kau paham?? tak tak tak. anis sensitif sampai orang tak boleh nak melawak sikit. Bila free, anis lebih suka layan lagu yang lemah lembut yang sangat perlahan rentak muziknya kalah lagu nasyid raihan!. lagu mencarut dah tak dengar dah sekarang. KUSUT. Sejak bila entah aku jadi macam ni. Bila anis message orang tak balas pon anis touching gila macam dunia dah nak TAMAT tetttttt THE END.  Ye lah, ingatkan orang yang masa dulu konon kat sekolah macam kacang dengan kulit. Pegi mana-mana semua sama-sama. Sekali hantar text tak penah reply. Anis pon terus buat muka, call nadia and talk silly nak release tension. Lepastu, ada orang tu dia perasan kita touching, dia pon call kita malam-malam buta sekali kita dah tido. Maklumlah suara masa tengah tido, amy search pon kalah dengan aku. Dia pon terus " laaa, dah tido ke?'' ''alolololo sssory sorry sssorry kacau'' nanti kita call balik okayy?'' tak boleh comel lagihh?. Tak call balik siap kau!! HAHAHA. I know you care.

Hai, lama tak jumpa! mesti dah tinggi bila jumpa nanti. :p Ini ayat kalau jumpa budak kecik. HAHA
.imisssudoh.


Jangan tertipu, rambut i memang fotogenik. Dalam camera je dia cantik, Kat luar, hantu tengok pon lariii.
..







February 21, 2012

I feel unpretty too!

I wish I could tie you up in my shoes
Make you feel unpretty too
I was told I was beautiful
But what does that mean to you
Look into the mirror who's inside there
The one with the long hair
Same old me again today (yeah)

My outsides look cool
My insides are blue
Every time I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'

[Chorus]
You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make-up that mac can make
But if you can't look inside you
Find out who am I, too
Be in a position to make me feel so damn unpretty

Find the reflection you see to be so damn unpretty

Never insecure until I met you
Now I'm in stupid
I used to be so cute to me
Just a little bit skinny
Why do I look to all these things
To keep you happy
Maybe get rid of you
And then I'll get back to me (hey)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I can't believe I'm trippin'

[Chorus: x2]

As I reflect back on what I've used and abused
And detect that I need some clues to get through
To those that accused me of never being true
I'll lose if I play into this game and never know the rules
So how do I bring out the me nobody sees
The forest for the trees, how 'bout the woman behind the weave
The light from within this life is the only real remedy
Or find the reflection you see to be so damn unpretty






:')

Perangai pelik

 


Perangai pelik #1
korek tahik hidung dan makan. Selalu dilakukan oleh kanak-kanak. Kawan adik aku buat yang nih, dia selalu cerita dekat aku. Eeeei, aku selalu pesan " jangan ikut dia, dia tu pengotor " =.=

Perangai pelik #2
Pegi satu tempat nak buat sesuatu tapi bila dah sampai terlupa pulak " Eh aku nak buat apa tadi ek "

Perangai pelik #3
Korek hidung tanpa berselindung. Yang ini, Haishhhh tak tau aku nak cakap apa. Aku selalu nampak orang buat benda ni dalam kereta masa tengah jalan jam.

Perangai pelik #4
orang yang hanya akan gelak bila semua orang dah habis gelak. LOADING-nya engkau!! lembab betul. Hishh menyampah.

Perangai pelik #5
Pegi shopping complex, ambik baju lawa-lawa then try dalam fitting room, lepastu ambik gambar dan postkan dekat fb. Lepastu semua orang komen Wahhhh!! cantiknya baju ekau!! lepastu dia balas balik, "oh biasalah" eeeeeeeeew.

Perangai pelik #6
perempuan bertumbuk, bergaduh sebab balak dia kena rampas dengan perempuan lagi sorang. Adoii, ini kes bodoh.

Perangai pelik #7
Girls especially, suka main tarik-tarik bra. Dulu kalau beratur kat sekolah masa perhimpunan, mesti ada orang gatal tangan tarik bra. Hishhhh. Hishhh rindunya waktu macam tuhh :'(


Bersambung.........








February 6, 2012

tunggu




Tangan di kocek jalan menyenget, mata ke bumi, hati ke langit. OMG! i like this song. Gaji baru dapat la der, tu pasal lah feeling dia macam nak sama dengan lagu nih. Waaaaah masyuk HAHA. Okay jakunnya -.-. Eh, seriouslah, aku tak pernah usik lagi semua gaji yang aku dapat taw. Sesen pon tak. Nak beli rumah besar kan? kenalah macam tuh. Puiii poyo. Berapa sen lah sangat kannn?! haha Anis memang susah sikit nak membeli. Semalam balik Penang 2 hari ada kenduri cukur jambul anak anis ni haaa. Penatnyaaa. Eh, kenapa aku suka melalut nih. Biasalah, orang kalau dah selalu alone memang macam gini.*tengah emo ni sebab semua org tak nak layan. :'( nak nanges lahh!. Weyhhhhh, PLKN nak start dah. Sumpah menyampah!! 3 march ni doh. Kalau kerja, dah beribu dapat!. Aishhhh, ada hikmah ni. Puii. 3 bulan okayy! mesti macam beyonce badan aku bila keluar nanti kann? slim melim jehh. Uishhh, habis tergoda semua lelaki nanti. Pastu kulit muka aku nanti macam Jay-z. Sumpah tak lawa!. alolololo. Hotstuff habislah!! HAHA. sumpah gelinya dengan kau ni anis!!! haha


back to reality :'( hahaha








.