December 29, 2012

My sorry




I just want to say sorry for all my mistakes that i might made without i realize through this year, 2012.
Please accept my condolences...



I'm sorry to everyone if i ever betray you
I'm sorry to everyone if i said something mean to you
I'm sorry to everyone if i promise something but never fullfill
I'm sorry to everyone if i said something that you're not
I'm sorry to everyone if i always disturbing you
I'm sorry to everyone for dissapointed you
I'm sorry to everyone for being selfish
I'm sorry to everyone if i did hurt your feeling
I'm sorry to everyone if i annoying
I'm sorry to everyone for being stubborn
I'm sorry to everyone if i always curi your FOOD
I'm sorry to everyone if  i did'nt reply your text
I'm sorry to everyone for being not-a-good-listener
I'm sorry to everyone if i take you as granted
I'm sorry to everyone if i did Prank you
I'm sorry to everyone for being too clumsy
I'm sorry to everyone if i trouble you
I'm sorry to everyone if i offended you


From the bottom of my heart,
Anis Syazana Rosli



Let's forget the past, welcome the present and cherish the future!HAPPY NEW YEAR!





December 28, 2012

Ini kisah (sedih)





Zhang Da menanggung beban hidup yang berat ketika usianya masih sangat muda. Tahun 2001, ketika usianya mencecah 10 tahun, Zhang Da mesti menerima kenyataan ibunya lari dari rumah. Ibunya keliru kerana tidak tahan dengan kemiskinan yang dihadapi keluarganya. Yang lebih tragis, ibunya pergi kerana merasa tidak sanggup lagi mengurus suaminya yang lumpuh, tidak berdaya, dan tiada harta. Dan ia tidak mahu membantu keluarganya.
Maka Zhang Da yang tinggal berdua dengan ayahnya yang lumpuh, terpaksa mengambil-alih semua tanggungjawab keluarga. Ia harus mengurus ayahnya, mencari rezeki, memasaknya, memandikan ayahnya, mencuci pakaian, mengubati ayahnya, dan sebagainya.

Yang sangat menjadi inspirasi, ia tidak mahu berhenti sekolah. Setelah mengurus ayahnya, ia pergi ke sekolah berjalan kaki melewati hutan kecil dengan mengikuti jalan menuju tempatnya mencari ilmu. Selama dalam perjalanan, ia makan apa saja yang boleh mengenyangkan perutnya, mulai dari memakan rumput, dedaunan, dan jamur-jamur untuk memberi tenaga. Tidak semua boleh jadi bahan makanannya, ia memelih berdasarkan pengalaman. Jika satu tumbuhan di rasa tidak sesuai dengan lidahnya, ia tinggalkan dan berubah ke tumbahan berikutnya. Sangat bertuah karena ia tidak memakan tumbuhan atau herba yang beracun.

Usai sekolah, agar dirinya boleh membeli makanan dan ubatan untuk ayahnya, Zhang Da bekerja sebagai tukang batu. Ia membawa keranjang di punggung dan keluar menjadi pemecah batu. Upahnya ia gunakan untuk membeli pelbagai keperluan seperti ubat-ubatan untuk ayahnya, bahan makanan untuk berdua, dan sejumlah buku untuk ia pejalari.
Zhang Da ternyata cerdas. Ia tahu ayahnya tak hanya memerlukan ubat yang harus diminum, tetapi juga memerlukan ubat yang harus disuntikkan. Kerana tidak mampu membawa ayah ke doktor atau ke klinik terdekat, Zhang Da justeru mempelajari bagaimana cara menyuntik. Ia beli bukunya untuk ia pelajari caranya. Setelah boleh ia membeli jarum suntikan dan ubatnya lalu menyuntikkannya secara rutin pada ayahnya.

Kegiatan merawat ayahnya terus dijalaninya hingga sampai lima tahun. Rupanya kegigihan Zhang Da yang tinggal di Nanjing, Provinsi Zhejiang, menarik perhatian pemerintahan setempat. Pada Januari 2006 pemerintah China mengadakan penghargaan peringkat nasional pada tokoh-tokoh inspirasi peringkat nasional. Dari 10 nama yang dipilih, satu di antaranya terselip nama Zhang Da. Ternyata ia menjadi tokoh terpilih yang termuda.
Acara tersebut diadakan melalui siaran langsung dimedia secara nasional. Zhang Da diminta tampil ke depan pentas. Seorang pengacara bertanya kenapa dia mahu berkorban seperti itu padahal dirinya masih kanak-kanak. “Hidup mesti terus berjalan. Tidak boleh menyerah, tidak boleh melakukan kejahatan. Mesti menjalani hidup dengan penuh tanggung jawab,” katanya.
Setelah itu terdengar tepukan gemuruh dari seluruh penonton. Pengacara bertanya pada dia lagi. “Zhang Da, sebut saja apa yang kamu mahu?, sekolah di mana?, dan apa yang kamu inginkan? Berapa banyak duit yang kamu perlukan sehingga kamu habis belajar dan mahu sambung belajar di mana. Pokoknya apa yang kamu mahu sebutkan sahaja. Di sini ada banyak pejabat, perniagaan, dan orang terkenal yang hadir. Saat ini juga ada ratusan juta orang yang sedang melihat kamu melalui layar television, mereka boleh membantumu!” Jelas pengacara.

Zhang Da terdiam. suasana menjadi sunyi menunggu ucapanya. pengacara mesti mengingatkannya lagi. “Sebut saja!” kata pengacara menegaskan.
Zhang Da yang saat itu sudah berusaha 15 tahun pun mulai membuka mulutnya dengan bergetar. Semua hadirin di situ, dan juga jutaan orang yang menyaksikannya secara langsung melalui television, terdiam menunggu apa yang diinginkan oleh Zhang Da. “Saya mahu mama kembali. 

Mama kembalilah ke rumah, aku boleh membantu papa, aku boleh cari makan sendiri. Mama kembalilah!!!” kata Zhang Da yang disambut titisan air mata terharu para penonton.
Zhang Da tak meminta hadiah duit atau kebendaan atas keikhlasannya berbakti kepada orang tuanya. Sedangkan pada masa itu tetamu yang hadir boleh membantu menolongnya. Di mata Zhang Da, mungkin kebendaan boleh dicari mengikut dengan keperluannya, tetapi seorang ibu dan juga kasih sayang dari ibunya itu sangat tidak ternilai.
Pengajaran moral yang sangat sederhana, tetapi amat bermakna. Setuju kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




SUMBER DARI: amekaw.com











December 17, 2012

LOVE



It's already 12.am and my eyes does'nt really want to sleep yet, so they ask me for a walk! -.- eh?! haha. So, what topic you guys interested in and want me to post? please give me some ideas because my brain could not function very well since i'm having this unproductive sem-break holidays. Haihh, LIFELESS sungguh. Hmm, you know what, my parent's become sooo easy going lately. Mama especially, haish! so laju ask me to iron her blouse, her tudung. Abah pun sama. Looking at what they love to do now, i just can't believe! ye lahhh, I thought my parent's might become sooo boring as they reach their 'prime time'. I was wrong okayy. I feel happy for them. I'm thinking, How sweet this one couple going out together, having their good conversation and laughing. How sweet! Boyot tolak ketepi.-.- HAHAHA :') i love both of you maa.

LIFE IS GOOD!









December 16, 2012

11-04-02 Desasiswi





Hari ini, aku bangun...
Suramnya pagi semuanya sunyi.
Tiada suara gelak tiada suara bingit yang kudengar
Semuanya sunyi semuanya sepi...
Tingkap besar di hadapan menanti aku untuk menjenguk suasana diluar
Jiwa ini kosong melihat suasana pagi disini
Bergegas aku keluar ke ruang tamu..
Tidak ada yang menyapa tidak ada yang mengarah seperti selalu
Terngiang-ngiang pula bunyi yg datang dari komputer riba abah...
Harumnya tumisan mama, bisingnya jeritan adik
Menyapa aku dengan seribu makna..
Tapi tidak disini, hari-hari sendiri.....

Sunyi ini akan menyapa tidak lama lagi.












December 10, 2012

To meeeeh!




To me, My family is my priority. Without them i'm nothing
To me, Too many people try to change the world but they don't wants to change themselves HOW?
To me, Love is willing to share everything and willing to sacrifice
To me, I hate CATS because i hate fur -.-
To me, I feel wayyy better when i'm wearing Tudung
To me, My lil sis is like my alive Teddy Bear >.<
To me, I should not drive during night because i Rabun and i already involved in an accident SCARRY!!
To me, I really salute my sister. She is such an inspiration
To me, It is difficult to lose weight -.-
To me, People who has Snake as their pet is really COOL!
To me, Baby Panda's is the most DAMN cute animals alive!
To me, To find REAL FRIEND is soo difficult because too many people with 2 faces nowadays
To me, When i'm bored and got nobody to talk, i will make a lot of noises and i draw sometimes
To me, My mom should use 'polite' words if she want to scold me.
To me, Lia should eat less because she's getting Boyot and Buncit
To me, I use Instagram  to keep in touch with my friends
To me, I hate school! TRAUMA! i'm glad i'm no longer a high school girl
To me, I am weird and that's why i don't have many friend's and Boyfriend. REALLY?!

To me, okayy lets stop typing because too many To me already and  That's all from me. 

From me i'm typing ''to me'' and to me i love mee because it's so Yummeee! HAHAHA -.-










To me, I love this 2 people that God has given to me :)





December 3, 2012

type jangan tak type!



Hola! buena vistas la senoritas! como sillama? aceyhh showing off seciput ilmu yang ada. Weyy bosannya! i got like another 1 month sem break holidays. Dah tak taw nak buat apa ni?! nak kerja mama tak kasik. Aiyyak! sekarang sedang hangat diperkatakan bahawasanya result akan keluar tak lama lagi. Tak payah nak hangat perkata sangatlah! puii HAHA. I'm hoping for the best!

 Otak dah tepu beku umpama diperap dengan sos berdebu didalam bekas yang berabu! okayy ini gila sila berhenti merepek anis! -.- tak taw nak hupdate pasai apa. Tak ada topik sensasi meletop debom berdentum untuk diperkatakan. Makanya, saya akan terus menerus merepek meroyan disini sampai lah saya rasa perlu berhenti. MUEHEHE. Okayy dari merepek tak menyudah di sini, ayuhlah! saya nak kongsi sikit blog-blog yang fastastik-o- yang selalu dikunjungi Si Anish Syajanah binti wong Roshli.

1. Billy info


Billyinfo.blogspot.com

Blog yang sangat berinformasi dan boleh release
 your tension dengan article yang agak 'funny' 

2. PROUDDUCK

Proudduck.com

 Girls, you should read her blog. Simple and inspiring.
 She use to write about her everyday life routine 
which is interesting to me and her jokes -.- adoii. She is the co-founder of FashionValet too!
WALAAHH!


 
 
FynnJamal.blogspot.com

Ada yang tak kenal Fynn Jamal? Fynn mcm Soko versi melayu!
cuba search dekat youtube lagu-lagu dia dan
 sila amati lirik lagu Fynn. 
She is sooo mysterious and her words..
 , her words art.... OMG indahnya bahasa!



Dan kat atas ni Habbo.com. 
Masa form1 dulu suka gila masuk site ni sebab jumpa 
mcm2 jenis orang dari banyak negara and
 kita boleh create caracter dan ada bilik sendiri boleh create party!
 HAHA Cool kan? lepastu bila kita chat
 nanti terapung kat atas mcm dalam gambar ni.Ohsem! boleh addicted terus..
 nak taw nama caracter aku apa?
 kimiwakamai -.- haha entah mana dpt ilham letak nama hudoh ni. HAHA
 

  :) HAPPY READING everyone! :)












November 19, 2012

SEM BREAK








All of above pictures was taken in Terengganu. I had much fun there!. Heeeee. Maka berakhir lah Sem 1 pada tahun ni. Alhamdulillah everything went well. All the memories, precious experience, sweet people, SWEAR i wont forget! i currently having my Sem break holidays. Nothing much i can do here. I will just stay at home, reading novels, lots of skill need to be improve. I get so excsited about my sister's ''Frosty Wraps'' kiosk at Terengganu. Feel like i wanna stay there and help her bukak kedai tutup kedai. Oh my! coooool! start from now on, i wanna saving. I want to save my money as much as i can and i want to be like her. Just like her. I want my own business rather than just working on regular job. Erghh, boringggg!. Kedai burger pon jadi lahh. HAHA.




September 29, 2012

Let me tell you my new life





Being away from family and living life with your own feet. All decisions is on you, you do what you think is right for you. You choose your friends that fit you. For the first time i came here, nothing fascinated me, i just afraid of everything. Im thinking, "what if i can't fit with people here'' Im stuck between the past and the present. Then i walked around the apartment and start to introduce myself to all of my housemates and i start the ''silly'' conversation about fan and plug. I met Lina Anas, Fazilah, Aisyah for the first time. They look at me like i am an alien -.- okay i wonder what on their mind. My messy afro hair maybe. 10 head in one apartment, sure it is difficult to handle! A week later, we became soooooo close! you can't imagine how close we are, we sleep, we eat, we talk silly, we even fart together! Then i felt like, this place is not that bad like what i think before. Nice people everywhere, except for the WARDEN and GUARD that kept asking about ''kad merah'' ''kad kuning''. Oii, ini bukan sekolah berasrama penuh Dude! and the cats!!!! aiyyoo! banyak gila. What on earth you keep all of these smelly ugly cats. Haisshh, i hate cats!! how i wish you could know that!.
What can i say about my new life?? AWESOME!! i met super duper awesome people here!!


SARA and AJIM my classmate :D


 Okayy done with the housemates, i am going to talk about my classmates. Section 7 was the best so far. We got Rahman The Diva! HAHAHA everyone know him lah i guess! why is he so famous i don't know why. And i wonder why this section got so many 'akak-akak lembut' you know what i mean. HAHA. There's so much fun here! the akak-akak yang kecoh and kawan-kawan yang sangat sporting!. Good enough for me. Psychology class paling the bom! sebab semua combine. so, jadi ramai lah! dengan Miss Suzanna nya yg suka membahan orang.. HAHAHA akan tetapi, kadang-kadang, kami semua clueless apa yang dia try nak ajar sebenarnya. Sangatlah Subjek ALIEN. Benda simple tapi buku tuh saje complicated kan..eeei benci! The best part kat sini, you nak pegi mana semua boleh dgn adanya LRT depan mata and and and kalau jenis tak reti nak jaga diri, datang dari pedalaman sikit mesti culture shock.. -.- haishh, memalukannya hampa nih. Mula-mula masuk sini  rasa macam, eh course ni memang relax je ke? mcm on vacation jeh setiap hari. Sekali datang lepak dgn senior..diorang tunjuk course plan SEM 2 dengan 3.. OMG!! I'm dying. HECTIC gila!

I LOVE SEC 7!!! omaigod next sem dah tak sama class! :(






Rahman and Aira dah berlakon sekarang dengan Anzalna lagi... hihihi kena tipu

..
 Lelaki lelaki malaya section 7

During MERDEKA RAYA makan-makan :)
dari kiri, airaa, sara,ain,faizal,erin, deyy




during PURPLE day!!

my new bestie :)
my Housemates yang tak lama lagi akan berpisah :')














September 6, 2012

Menurut aku






Menurut aku, jika perkataan yang akan dikeluarkan oleh mulut kita bukan sesuatu yang indah, maka lebih baik kita diam

Menurut aku, jika ada orang berhutang dengan aku, mesti susah gila nak mintak balik

Menurut aku, mencuci bilik air hostel haruslah dilakukan bersama sebab kita duduk sebumbung. Tak gitu?!

Menurut aku, kakak gomok yang selalu membajet dekat balkoni rumah siap hembus asap rokok tanpa segan silu tuh memang muka dia macam nak mintak pelempang dari kami

Menurut aku, menonton movie seperti SAW sangatlah best bila ditonton lebih dari 4 orang sebab boleh lawan jerit

Menurut aku, aku adalah aku dan tiada siapa boleh mengubah aku selain diri aku :P

Menurut aku, bila tak boleh tido aku akan melalak menyanyi lagu yang dimainkan oleh phone dan wajib diamarahi dengan kejam oleh roommates






August 16, 2012

Things called LOVE




Hola!!  so how's your life?? my God! lamanya tak menulis..  feel so awkward when i try to think the title and what im going to post. Hehh, this is sooooo not me at all!!. My life was pretty busy with everything. Assignments, classes, presentation, lectures.. bla bla bla. Boooooooringgg! Heh, what to post nih?? God, i dont have idea.. my posting use to be funny and tak senonoh! HAHA. Not anymore anis! i promise to myself to be polite and tak 'loyer buruk' dah. Guys! i try to be more feminine! cant you seeee?! Life is boring if you just being polite, follow the rules and not making fun of people! i loikeee teasing. HAHA. Sometimes, i feel that myself is toooo annoying. I know people try to tell me tapi diorang tak sampai hati. Heh, No wonder i still dont have a boyfriend. Im sorry if i did hurt you. Hmmmm, another 4 days nak raya.. weyh, i think i want to start wearing tudung now. Seriously, feel way better now! i cannot describe the feeling. My heart say: Anishh! you look soo cute in tudung. Haaaa! even heart can tell you the sweetest thing. Okayy merepek! , nak pakai pashmina lah lepas ni. Fazi kata kalau aku pakai tudung bawal nampak too serious.. tak cool! macam cikgu disiplin.. HAHAHA okayyy, change start now! heh, dah lewat ni. Kebabom want to sleep. Sweetdream baby, love uolls!








June 29, 2012

New start





Today i feel like i dont want to do anything, i just want to lay in my bed. It takes a week for me to do this. Orientation week is sooo memenatkan! and i am glad that its already finish! Wake up weak at 6 am and we had to walk in line like an idiot. Jauhnya lebih kurang 3km or maybe more. Eh really? im not sure but our hostel is too far away from college. Everyone keep talking the same 'weyhh bila nak sampai nihh' HAHA. I Feeeeeel sooo release now! The taklimat part is so fucking bored bored bosan but overall, the activities was fun! nice people everywhere, i tell you HOT hunks kiri kanan depan belakang, EVERYWHERE! everywhere lalalala everywhere! too much korean looks sampai aku rasa semuanya GAY nih, HAHAHAHA LOL! i really thankful, all of my housemate is really nice, kindheart type! hip hip hooray for that! The sad part is, tirah dengan aku mesti clash nanti tak sama class.... Alaaaa, benci!







June 23, 2012

maliblue!


 The title is so catchy isn't it?! haha it just happen randomly after i watch someone cover a song called "maliblue'. Guys,  anis is no longer here! sebab anis dah nak sambung belaja. Jauhhhhhhh nun sana! ceywah cas cas! I know macam tak fair. Not everything we want, we will get. Hishh, sampai bila nak blame on everything nih!. Kemon anis! kemon. Move on move on move on!. So, this blog seems to be 'quiet' since i finish my SPM. Kan?! i dont have much story to tell you or actually, laziness kept border me everytime i want to post something on my blog! daaaaa! cakap je lah kau dah malas Jah!. Kalau dulu, aku rajin create posting menarik yang rekaan semata-mata tapi sekarang dah takde. Humor aku sudah hilang kayaknya ya!. Ceyh, lagi mau ngomongin indonesia!. Phewww, another one day i will become student again! aku hanya harap yang baik-baik saja. Good people and good environment for me to start a new start! HAHA putar belit. I hope all the lectures baik. Everything will be fine there Insyaallah! its all depends on me on how i taking care myself bila sampai sana. Start from now on, i decided to write in english! bukan nak membajet tapi i HAVE to! and must practice to speak in english to everyone, everytime maybe?! erghhhh, this is so awkward and i hate it! nyampah tak? kan! I am a new Teslian. Ahhh malu nya nak cakap! I just love language and i dont know where the hell its come from. Not only english lah for sure. Its extremely fascinated me with the culture and lifestyle, intrigue by the history and art!! ceywahh ceywah. Aku suka gila bahasa sepanyol, france, hmmm, bahasa melayu kuno the best lah! grawwwwwwwww! okay, i think i will stop here.



I WISH MYSELF ALL THE BEST AND HAPPY ON WHAT EVER I DO! *memandangkan tidak ada siapa pun nak wish* sob sob :')










May 15, 2012

selamat hari mama



whats up! Lamanya limah maggi tak menulis.. Tak ada mood or yang sebetulnya, memang dah takde semangat atas beberapa perkare luar jangkaan yang berlaku. *sob sob :'( God knows how sengsaranya aku! kepada kawan-kawan yang dpt IPTA tuh, haa, ekau belajar lah betul-betul. Its end of world for me.. rasa tak berguna. Ceyhhh! dont worry, aku akan buat ape jeh untuk setanding kau. Rezeki dekat mana-mana pon ada.. (ayat cover line) HAHA. Rasa terharu sangat bila time macam nih, ada jugak kawan-kawan yg tak putus-putus bagi moral value eh moral support kat aku. Thank you babyyyy! izyani especially sangat buat aku terharu. Aaaaah, sayangnya orang-orang macam ni nak tinggalkan aku...

tak terlambat lagi kalau nak cerita pasal insan-insan mulia yang dah bawak kita dekat muka bumi nihh :) HAPPY MOTHERS DAY MAMA!!. Tak payah cakap banyak lah! mak gua memang terbaik!





mama..... tak kira sedap, mahal macam mana makanan, dia takkan makan selagi anak-anak dia belum puas makan... (sebab takut habis) :')



WE LOVE YOU! mama...






April 28, 2012

finally,





haiii awok!!! awokk! kita windu awok! alaaaaa, macam mana nih.. Kay gedik. How to express this kind of feeling huh? okay anis, you so dumb! u miss someone but you never say it, or atleast, letaklah effort sikit nak jumpa orang tu ke, call lama-lama ke. Damn! itu pon nak kena ajar.. -.- anis memang suka bercakap sorang-sorang. Forever alone aku nihhhhh!! erghhhh!! i hate this feeling. Anis ni, Dah lah tak selalu hupdate blog, pastu bila hupdate asyik nak merungut je pasal semua benda. Tensionnya kau nih!! HAHA -.- dude, tensyenn nya life macam nih. Dahlah selalu kena tinggal. I know my mistake pegi kerja lama-lama carik duit sampai semua pon terlepas. Apa pon tak boleh buat. Haishhh, i should resign from the begining. Tuih tuih, lesen pon belum setel lagihhhhh!! alaaaaaaa, bencibencibencibenci!! we are young just once, dont be serious anis, please!! kay, baru aku rasa indahnya dunia hari nih lepas berhenti kerja. Baru aku rasa betapa nikmatnya bila tidak diganggu dengan monster, monster berperotkan boyot dan customer-customer yang banyak songeh mengada kemain tahik kentut kau. Malas aku nak layan. Aman aku rasa! HAHAHA gelak jahat :P


kemain jiwang lagih bahasa hindustan diorang ajar aku. muehehe



ni mudassir.. keje dia kutuk orang jeh. HAHA


I AM FREEEEEE. Akaun bank pon dah berisi dah sekarang... jeng jeng jeng jeng. Nak show off kat semua orang HAHAHAHAHA mengada mengada.

 

MISSION COMPLETE!! 
:D





March 23, 2012

gila.gila





Phewwwww, tarik nafas lega. Okayy i have to say im so proud of my friends!! everyone got so many A's! my classmate pia dapat straight A's and im sooooo jealous. Nadia punya result tu memang mcm nak buat aku terharu. Grrr good for you! I FEEL SO REALEASE! macam orang gila aku masuk dewan tadi! berjalan pon dah tak rasa lantai sampai ada sorang abang muka macam Aamir khan datang mintak number pon aku tak layan sebab nebes punya pasal!!. Perghhh!! okayy, itu sangat over! HAHA. Dude, its over!! dah tak pening kepala dahhhh. Aku hyper hari ni, adrenaline gland terlebih sikit. HAHA.okayy cerita result dah habis. You know what?! haishhhh, tak taw aku nak cakap apa. Ni cerita masa aku kerja tadi, hishh rasa macam duduk dekat LONDON pulak kome!!! seriously tak patut! i don't expect that i can see this thing happen in Malaysia. Girlongirl action live in MFC todayyyy =.='' Okayy sangat tak patut. Kau tak rasa ke macam tempat tu terlalu 'muslimah'?! tak kesah lah kau nak cium siapa, tang mana, yang kau gatal mulut masa orang tengah ramai kenapa?. tersengih bangla-bangla kat MFC tu tengok. Yelah, dapat tengok perempuan-perempuan cantik yang sesat. I have to admitlah, memang hot pon. Okayy anis, this is so ''ewwwwwww'' but seriously, muka aku macam...*angkat kening, geleng-geleng kepala pastu rasa macam hypertolesbosetinus disorder.kay merepek. Nak cakap remaja dah macam wanita sangat pulak!. Extreme gila bangiiiii. weyhhh, get a room laaaah. Kesian jeh laki-laki kat malaysia. Muka dah cantik tapiiiiii, sayangnya.






.

March 13, 2012

What if





Legendary face, Pengetua Paridah


fuhhhhhh, rindunya! lamanya tak menulis. Dulu masa sekolah, aku suka buat karangan. Especially, english essay mesti bagi soalan suruh cerita pasal pengalaman. Pelik-pelik plak tu. Haishh, berpeluh ketiak nak reka cerita bagi kelakar. Lepastu kalau buat karangan surat meyurat, mulalah gatal nak letak nama entah ape-ape Sititumpah la, Mas soot lah, HAHA Sekarang, rasa rindu plak nak tulis pastu bagi teacher baca. Hoiiiii!!!! masa SPM, nervous gila aku buat essay okayy!!! sebab dia suruh buat karangan pasal cara nak balut luka yg bahagian 1 tuh. Luka dalam bahasa inggeris apa??!. Tension jeh kannn buat bila banyak benda yg berkaitan kita tak taw. And yang paling rindu, masa sejarah and ekonomi. Terpaksa dengar cikgu rosiah membebel pasal bla bla bla dengan muka dia yg serius gila tuhh. Oh ye!!! lupa plak aku cikgu sejarah, cikgu Atasinchi!! HAHAHA sumpah jahat kau anis!!! tapi seriuslah, aku suka dia sebab tak penah ikut trend semasa. Kau jual lah Tudung ARIANI ke, HAJABA ke, dia tetap jugak pakai pesen tudung bawal ala-ala agogo! ada aku kesah ye dak?!! sekarang baru aku nak ungkit semua ni kenapa? :'( ahhhhh, rindunyaaaaa!! Result pon dah dekat, I hate the word ''WHAT IF''. What if, i dont get good result?  just saying, WHAT IF? gahhhhh, i better expect what unexpected now.

Before i leave, here some motivation for you all yang selalu post dekat twitter, fb pasal perasaan anda selalu rasa tidak dihargai Hehe....



YESS! IM TO SEXY, NO WONDER THEY KEEP IGNORING ME!!








February 24, 2012

why so emo?



Entah. Entah kenapa anis bertukar jadi seorang yang sangat emotional dan sensitif sampai tak sanggup hati sanubari ini melihat keganasan sana sini. okay Merepek. Bosan gila hari ni. Kau paham?? tak tak tak. anis sensitif sampai orang tak boleh nak melawak sikit. Bila free, anis lebih suka layan lagu yang lemah lembut yang sangat perlahan rentak muziknya kalah lagu nasyid raihan!. lagu mencarut dah tak dengar dah sekarang. KUSUT. Sejak bila entah aku jadi macam ni. Bila anis message orang tak balas pon anis touching gila macam dunia dah nak TAMAT tetttttt THE END.  Ye lah, ingatkan orang yang masa dulu konon kat sekolah macam kacang dengan kulit. Pegi mana-mana semua sama-sama. Sekali hantar text tak penah reply. Anis pon terus buat muka, call nadia and talk silly nak release tension. Lepastu, ada orang tu dia perasan kita touching, dia pon call kita malam-malam buta sekali kita dah tido. Maklumlah suara masa tengah tido, amy search pon kalah dengan aku. Dia pon terus " laaa, dah tido ke?'' ''alolololo sssory sorry sssorry kacau'' nanti kita call balik okayy?'' tak boleh comel lagihh?. Tak call balik siap kau!! HAHAHA. I know you care.

Hai, lama tak jumpa! mesti dah tinggi bila jumpa nanti. :p Ini ayat kalau jumpa budak kecik. HAHA
.imisssudoh.


Jangan tertipu, rambut i memang fotogenik. Dalam camera je dia cantik, Kat luar, hantu tengok pon lariii.
..







February 21, 2012

I feel unpretty too!

I wish I could tie you up in my shoes
Make you feel unpretty too
I was told I was beautiful
But what does that mean to you
Look into the mirror who's inside there
The one with the long hair
Same old me again today (yeah)

My outsides look cool
My insides are blue
Every time I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I'm just trippin'

[Chorus]
You can buy your hair if it won't grow
You can fix your nose if he says so
You can buy all the make-up that mac can make
But if you can't look inside you
Find out who am I, too
Be in a position to make me feel so damn unpretty

Find the reflection you see to be so damn unpretty

Never insecure until I met you
Now I'm in stupid
I used to be so cute to me
Just a little bit skinny
Why do I look to all these things
To keep you happy
Maybe get rid of you
And then I'll get back to me (hey)

My outsides look cool
My insides are blue
Everytime I think I'm through
It's because of you
I've tried different ways
But it's all the same
At the end of the day
I have myself to blame
I can't believe I'm trippin'

[Chorus: x2]

As I reflect back on what I've used and abused
And detect that I need some clues to get through
To those that accused me of never being true
I'll lose if I play into this game and never know the rules
So how do I bring out the me nobody sees
The forest for the trees, how 'bout the woman behind the weave
The light from within this life is the only real remedy
Or find the reflection you see to be so damn unpretty






:')

Perangai pelik

 


Perangai pelik #1
korek tahik hidung dan makan. Selalu dilakukan oleh kanak-kanak. Kawan adik aku buat yang nih, dia selalu cerita dekat aku. Eeeei, aku selalu pesan " jangan ikut dia, dia tu pengotor " =.=

Perangai pelik #2
Pegi satu tempat nak buat sesuatu tapi bila dah sampai terlupa pulak " Eh aku nak buat apa tadi ek "

Perangai pelik #3
Korek hidung tanpa berselindung. Yang ini, Haishhhh tak tau aku nak cakap apa. Aku selalu nampak orang buat benda ni dalam kereta masa tengah jalan jam.

Perangai pelik #4
orang yang hanya akan gelak bila semua orang dah habis gelak. LOADING-nya engkau!! lembab betul. Hishh menyampah.

Perangai pelik #5
Pegi shopping complex, ambik baju lawa-lawa then try dalam fitting room, lepastu ambik gambar dan postkan dekat fb. Lepastu semua orang komen Wahhhh!! cantiknya baju ekau!! lepastu dia balas balik, "oh biasalah" eeeeeeeeew.

Perangai pelik #6
perempuan bertumbuk, bergaduh sebab balak dia kena rampas dengan perempuan lagi sorang. Adoii, ini kes bodoh.

Perangai pelik #7
Girls especially, suka main tarik-tarik bra. Dulu kalau beratur kat sekolah masa perhimpunan, mesti ada orang gatal tangan tarik bra. Hishhhh. Hishhh rindunya waktu macam tuhh :'(


Bersambung.........








February 6, 2012

tunggu




Tangan di kocek jalan menyenget, mata ke bumi, hati ke langit. OMG! i like this song. Gaji baru dapat la der, tu pasal lah feeling dia macam nak sama dengan lagu nih. Waaaaah masyuk HAHA. Okay jakunnya -.-. Eh, seriouslah, aku tak pernah usik lagi semua gaji yang aku dapat taw. Sesen pon tak. Nak beli rumah besar kan? kenalah macam tuh. Puiii poyo. Berapa sen lah sangat kannn?! haha Anis memang susah sikit nak membeli. Semalam balik Penang 2 hari ada kenduri cukur jambul anak anis ni haaa. Penatnyaaa. Eh, kenapa aku suka melalut nih. Biasalah, orang kalau dah selalu alone memang macam gini.*tengah emo ni sebab semua org tak nak layan. :'( nak nanges lahh!. Weyhhhhh, PLKN nak start dah. Sumpah menyampah!! 3 march ni doh. Kalau kerja, dah beribu dapat!. Aishhhh, ada hikmah ni. Puii. 3 bulan okayy! mesti macam beyonce badan aku bila keluar nanti kann? slim melim jehh. Uishhh, habis tergoda semua lelaki nanti. Pastu kulit muka aku nanti macam Jay-z. Sumpah tak lawa!. alolololo. Hotstuff habislah!! HAHA. sumpah gelinya dengan kau ni anis!!! haha


back to reality :'( hahaha








.


January 19, 2012

motif ada?



Mene tumse piar kaho. kuch nehi? barish dilkesh sanni. Nak show off sikit knowledge yang aku dapat dari abang pakistan rambut berombak mengalahkan pantai remis.  HAHA tangan didada* okayy, atleast dapat lah jugak aku belajar bahasa hindustan kannn kat sana? just like a sponge, i absorb almost everything. Motif menulis hari ni, takdak motif!. Tujuan bukak tenet sebenarnya nak isi borang UPU fasa ke-2 tapi hilang mood tengok banyak sangat ruangan pasal kerjaya. Sesak dado den! ingat macam main masak-masak ke isi borang tuh?? inilah akibatnya bila kita takde wawasan 2020.... okayyy merepek! tak perlu sampai 2020 lah  kann? HAHA. So, 3 March ni ada karnival pengajian tinggi dekat mines. Ingat nak ajak mereka-mereka yang sudah mampu membawa kereta..... hoii, bawalah daku ke sana! payah betul lah anis nih! nak pegi semua tempat kena ada tuan driver! pfffffttt!!! tak ada life betul!. Jealous aku tengok kau nokkk. Sejak dah ber-carrier jadi tukang ambik order ayam ni, adoii, (tak glemernya kerjaya) sabo jelah! !-.-!, semua benda aku missss. Nak hang out dengan kawan pon dah takdak masa. Bencinyaaaaa! semuanya salah kau ayam!!!




.


.





January 14, 2012

Tettttttttttt




Hoiiiiiii. Okayy sekarang dah pukul 3 pagi and i can't sleep!.Tak taw doh nak buat apa. Okaayy, anis dalam dunia imaginasi sekarang. Bukan senang nak ada perasaan mcm ni. Tapi serious nihhh, tercair pulakk. Ceyhhh, macamlah dia perasan aku ni kann? takpelah, siapalah kita ni :(. Asal nampak orang jeh dia senyum, tu jelah dia reti buat. HAHA soooo comel :'). Kau saja je kan buat macam tu?. Kau senyum-senyum kat aku pastu kau pegi macam tu je kannn? kejamnya! HAHA Tapi kenapa kau nak berhenti?!! kenapa?!!!! ceywah! emo pulak. Eh, mestilah!. Ahhhh, baru nak berangan! Eeeeei tak bestnyaaa, macam lirik lagu jehhh -.-menangis tak berlagu aku. :'( meh laa sini balikkkkkk.



.


January 1, 2012

azam my love!!





-.-'' mesti kalau kakak aku baca dia terkejut tengok title sebab ingat anis nak cakap pasal *pakwe* HAHAHA!.Tak nak tulis panjang berjela sakit tangan je bukan ada yang baca pongg. Tettttttttt. Pergi dataran putrajaya semalam buang masa je! berbulu tunggu bunga api last-last tak keluar =.='' gugur rambut aku menunggu. okayy Najib, tak lawak taw! kering sangat ke poket. I hate you!!! HAHA. Huishh, tak sangka dah 2012 kan?? 2011 for me was okay laa. Takada yang special pon banyak sakit hati lagi ada. Takut gila ni bila pikir dah takde sekolah lagi. 2012 baru terasa hidup di alam nyata. Kalau tidak, terkongkong je dekat sekolah. Nahhh, sekarang ni baru kau tahu langit tinggi ke rendah bila kau kena reti bawak diri. Lepas ni dah takde orang nak marah-marah, suruh-suruh dah. FINE. Sebab tu aku berazam. Ceyhhh, seriusnya!!. Yes, umur dah 17 kalau dok terlompat-terhengget lagi payah laa. Senang jeh, aku harap dapat jadi manusia yang lebih baik =.=''. boleh ke nokk!! dan tak tinggal solat. :'( dah sampai masanya anisssss. I will take things more seriously this time. Amin.


good luck 2012.
.