June 27, 2011

60 peratus rakyat malaysia gemok!!!!

Kira-kira 60 peratus atau 17 juta daripada 28 juta rakyat Malaysia adalah gemuk, mengikut perangkaan terbaru Kementerian Kesihatan. Nampak beno nipunya?? ini satu kenyataan okay! tolong percaya.

Fakta Ringkas:
  • 30 peratus penduduk di negara ini mempunyai berat badan berlebihan (kira2 8.5 juta orang)
  • Manakala 30 peratus lagi mengalami obesiti
 apa lagi?? jom amalkan gaya hidup sihat. Jangan makan nasi, ayam, ikan, tapi makan biskut je dari pagi sampai malam. eh! ini nak jadi anaroksia la pulak. HAHA tak, kita kena makan ala kadar. Makan bila perlu, bukan ikut hawa nafsu serakah saje!!



 

June 25, 2011

no followers no problem!



Basically, blog ni dihasilkan untuk meluahkan segala isi hati dan terapi bosannnn saya!. I  know my blog is quite boring and i had nothing to cheer you!! its okay, at least i try to tell you the truth. Even the ugly one! all of my stories, opinion, or mengumpat, i wrote it from the bottom of my heart. Im sorry if you get hurt. I dont really need a lot of followers. For followers, you can follow me if u want. Tak nak pon tak apa sebab saya rasa tak selesa bila terlalu ramai orang baca apa yang saya tulis ( ceywah, macam beribu pulak followers ekau!) blog is like my electronic diary, so no need to hebah-hebah sangat!! orang terdekat akan tahu kewujudan blog ni!.

Somehow, i feel annoyed when some people like ''mata bulat'' to obssesed with their blog! post dekat SEMUA supaya follow and comment dia! what the what!! kalau content hebat, saya pon puja! tapi takkk. Haishhh, to many ''bloggers'' wannabe lahhh!!! just be yourself. Dont seek for fame through your blog!! i know lah semua orang pon ada rasa macam nak jadi femes like ''hanis zalikha'' or ''hana tajima''. Aku pon kalau boleh nak satu dunia kenal!! tak cukup dunia, pluto, marikh! taknak sorang alien pon yang tak kenal aku!! But dont you realize, they are famous because of their own identity, personality. Menyampah betul lah yang tiru-tiru pastu bajet hebat sangat nih!!

p/s: lain kali ingat lagu kesha ''we r who we r''. Jangan tiru, tak bergaya lah!





June 22, 2011

panas nya!

 rossie huntington

 siapa tak kenal mamat ni.. =.=
alamak, kenapa mata orang hott warne biru je semua ni??
tak boleh jadi, nak kena beli lens warne biru pulak lepas ni.
XD

hai abang john...

 miranda kerr

 cu teka cu teka!! siapa??
marimar!!!
HAHAHA




June 19, 2011

Everydad!!

Today is fathers day!!. Baru perasan bila Lia jerit pagi-pagi buta '' happy others day''. Salah tu. Sepatutnya ''Fathers day'' takpe, maafkan dia baru 4 tahun.Aku terus keluar and buat-buat kira sampai 3 pastu jerit sama-sama. HAHA aww aww so sweeet! appa kita comel tapi kadang-kadang dia tu annoying lahh. Haha siapalah kita kalau tanpa bapa.

Siapalah yang nak ajar aku naik basikal masa umur 3,
siapa lah yang nak ambik aku dari sekolah setiap hari,
Siapalah yang nak ajar aku macam mana nak pilih ikan dan sayur kat pasar, 
siapalah yang nak hantar nasi ayam dan drivetrough Mcd masa lapar, 
siapalah yang nak ajak aku minum air soda gembira malam-malam buta
siapalah yang terpekik-pekik pesan supaya berhati2 semasa melintas jalan
siapalah yang menghulurkan tangan semasa melangkah parit besar
siapalah yang melarang aku ke pasar malam sebab takut terkena percikan minyak panas
siapalah yang nak marah lelaki-lelaki gatal yang call nina malam buta...



SIAPA????? abah.......
the greatest gift i ever had
came from God





June 18, 2011

tolong jangan kata aku gila!

Tak sanggup nak letak video dia sebab ''sooooo scarry''. Kalau anda berani, sila taip di youtube.



Tolong jangan kata aku gila okayyy!! tak tahu kenapa tangan ni tetiba menggatal taip perkataan ''exorcism''. Sepatutnya aku patut taip ''tips belajar berkesan'' or ''macam mana nak suka Rosiah''. Yelah, nak spm kan. HAHA.Taip punya taip sekali keluar kisah benar pasal hhttp://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel//en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel
( Annelise michel) Punyalah teruja aku tengok video dia sampai terus mengkaji dengan lebih lanjut dekat Wikipedia. Hishhh, gila nya anis ni!

Anneliese michel seorang gadis german yang dilahirkan dari keluarga kristian yang sangat alim . Annelise dipercayai mula diganggu oleh 6 roh jahat( syaiton) semasa berusia16 tahun sehingga mati pada usia 23- 1976 dipercayai tidak boleh menyerap makanan lagi dah. Ramai orang cakap dia menghidap penyakit mental tapi sebenarnya takk. Annelise selalu mengalami gangguan halusinasi semasa sembahyang dan terdengar suara-suara jahat syaitan yang cuba mengahasut sampai dia menjadi lemah. Cerita annaliese ni dah difilemkan bertajuk ''Emily Rose". Anneliese telah dijadikan testimoni untuk pengajian spritual selepas dia mati. Ada beran nak tengok??? HAHA . Jaga-jaga, syaitan dah berjanji dengan Allah untuk merosakkan hamba- Nya.

 P/s: jangan takut, aku ada! hehe

Tiru gaya saya





she's so gorgeous kan?? haishhh, bila lah aku boleh jadi macam Ruby Jude ( bwueeeeek) sedap pulak orang melayu cover lagu ''baby'' ni. Oh saya ni bukan gemo sangat bieber belieber what so ever tu.. tapi lagu ''that should be me'' yang latest tu sedap jugakk ye dakk?? ''that should be me holding your hand'', ''that should be me feeling your feels'' hehe so sweeeet gittu!!. awwww :') rasa macam teringin nak ''couple''. HAHA siapa nak kat kau anis? tadakkk laaa!. Ke aku yang jual mahal ni hah? tak kisah laa.



 

June 9, 2011

Boredom

yesterday, nadia ajak pegi taman botani ber-cycling dengan amma dia. But then, then then kan bila kitorang pegi basikal dah habis. Sebabnya kita datang rumah dia lambat sangat. Nadia bengang sebenarnya tapi dia tak tunjuk. hehe sorry nadia. Pastu kita ajak nadia naik bas nadi putra pegi alamanda, saja gedik nak naik bas macam hari tu. But finally, mak dia yang drop kan kitorang. Habis semua duit buat untuk makan. We eat baskin robin besar punnnya! then pizza hut makan sampai lebam and we talk about our future,  Ceywahh!. And suddenly, masa nak turun escalator, ternampak sorang mamat chinese ni rubbing her gf BUTT! =.='' adooiii, (memang salah la kau buat depan aku) nasib baik nadia tak nampak kalau tak, memang teruja habis laaa dia tengok...

and while tunggu my grandpa ambik eh silap my abah,we lepak at starbuck, we talk about fesyen minah rempit sebab nadia kata masa dia pegi alam tu dia nampak macam rempit. Ye lah kan, niat nak bersukan but then melencong ke mall pulak. Nasib baik aku tak pakai seluar track. And and and and guess what??? masa dah nak balik tu, i baru realize yang my phone was missing!!!!! shittttt! Hilangggggg dekat toilet. DAMNN aku macam takde reaction pon masa phone hilang tu. Muka nadia dah macam ( gila ke apa budak ni) HAHAHA






gemok tak anak gajah bawah ni?

i've changed a lot. from chubby little kid to....




orang gila...

lagi lah gilaaa..
wey,aku bosan kau tau takkkk??=.=



June 5, 2011

cuti sekolah compilation

budak ni kena paksa buat sign goooood!! HAHA

 i made it all by myself okay!!! seriously no joke!! bantuan mama hanya sikit saja.

semua kata sedap!! heeee. anis dah boleh kawin lah kalau macam ni.
(blushing blushing blushing) hehe



okay, first of all nak cakap draw my things sangat best!!! alaaaa, game yang dalam pesbuk tu. See? main game je sepanjang cuti ni. Oh ya!! semalam, kononnya nak pergi high-tea Raja-raja sempena ulang tahun Agung. Ceywah, glamour gittttu!! mak tam dapat invitation card. So i pon dah excited lah bersiap bagai. Acaranya start pukul around 3 something macam tu la. Last-last, tak dapat masuk istana sebab tak dak selendang. WAJIB rupanya!!! nak jumpa Raja kan!! mestilah kena segak!.HAHAHA. Ramai yang tak dapat masuk sebab tak cukup syarat pemakaian. Okay. masa dia cakap tak boleh masuk tu, muka aku dah toya habis! banyak mak datin tersadai kat luar pagar istana. Paling lawak, ada sorang aunty chinese ni nekad buat perkara agak luar biasa.

Dia bukak salah satu kain yang dah dibalut dekat kerusi, then dia lipat jadikan selendang! wakaka. okay, gua sangat respect dengan ini aunty!! Hambek kau!! nak sangat suruh org pakai selendang kan! at last, me and my cousin terpaksa berambus. Kitorang pergi jalan kat sungei wang makan tempayanki while makcik-makcik kita yang segak pegi masuk istana. Pegi sg.weng pakai kebaya memang semua orang tak pandang lah kan!! blushing betuiii masa nak melintas jalan tu. Macam baru pegi beli baju raya pulok!!!! HEEEEE takpa, bukan senang nak tengok anak dara pegi pavii pakai kebaya indonesia!! Kau berani pakai??  haaaa tak berani diam. Pastu kan, kita terjumpa HMC crew (showdown) tengah makan belakng kita. They look quite HOTT lol!