October 20, 2011

oh nakalnya!!


chopp! dah sampai sini kena baca entri yang ni. Hehe sooooo cute!!! kepala burung hantu ni terbalik. Leher dia patah ke? Cuba tengok bebetul. haha tak lah! sebenarnya burung hantu AS ni suka pura-pura menterbalikkan kepala dia untuk menakutkan orang. Oooh! nakalnya dikau! telatah burung hantu ni dirakam seorang camera man hidupan liar AS. Burung hantu ni dirakam cuba mengejutkan adik beradiknya yang sedang tidur dengan kepala macam ni. SOOOO CUTE!! mesti tergelak adik-beradik dia tengok. Bebird pon pandai buat lawak!.

**sumber dari Billyinfo.blogspot.com.

.
haishh, macam-macam ragam lah binatang ni!. Bila baca news paper or berita, aku tak paham kenapa isu kekejaman binatang terus menjadi-jadi. Nak bela satu boleh tak baby panda ni? kenapa comel sangat. Suara dia macam babyy pulakkkkk.


.

October 19, 2011

perlu ke??

hai, dah makan?? HAHA tak ada intro lain selain hai ke anis? i know another few weeks je lagi for SPM tapi saya akan berdegil kali ni untuk menulis. It's all about my opinion this time. Sorry if you get hurt. It's kind a frustrated to see someone who is very polite, bertudung, lemah lembut at first and then turn to "sebalikyna". I hope you understand. Dah banyak kali jumpa orang macam ni. Selalunya hijrah kepada sesuatu yang baik kan?? tapi tak boleh cakap lebih jugak sebab dia mesti ada sebab kenapa dia berubah. Whatever lah, aku tak nak jadi macam ni. Eh, macam pengulas pulak. Jadi sebab tulah saya sangat tabik orang-orang yang pandai jaga diri sendiri walau dekat mana dia pergi. Nak cakap kat orang pon tak guna jugakk tau sebab takut nanti kita pon macam tu. Haishhhhhh.



..

October 12, 2011

catch me

When tears fall,
And wet my cheeks...
I want nothing more,
Than for a hand,
To be there to catch them.

When something,
That makes me happy occurs,
I want nothing more,
Than for a camera,
To catch the memory.

When out of,
Spite I throw something,
Precious,
I want nothing more,
Than for a friend,
To catch it.

When I trip,
And fall,
For anyone,
I need nothing more,
Than for you To catch me...♥












 
 
 
truly from anis syazana

October 1, 2011

go bohemian go

 
i found this photos from lookbook and i think bohemian style is sooooooooooooo kewl!! hehe enjoy!


yang penting rambutnya kerinting ya! hehe
look at her cardi (awesome!)
eh, kau makan apa ni? kenapa kaki slimmelim sangat.jom tukar kaki! ada beran? nak makan brown rice jugaklah, macam yasser.
hmmmm, envy you.


wahh! half blazer! cool!




..

September 17, 2011

quick update- raya raya




so yesterday saya pergi beraya sakan. Okay nampaknya dah kena kuruskan badan ni sebab macam dah terasa gemok sangat nihh! eh, lari topik. eh, whatever lah! kesah apa aku, nanti gua pegi plkn gua kuruslah!  open house was soooooooo awesome! 3 rumah ye macam mana tak penat. Thank you semuanya, you made my day! my old buddies dah tak dengar cerita. Lantak pi lah. Semua busy, okayy saya paham. Nanti lepas spm jumpa balik. Jap-jap, aku tension ni sebenarnya dok dengar mama membebel. So, kita type cepat-cepat! terima kasih puan driver zaza yang sangat melayan saya dan puan datin mia pergi ke merata-rata tempat. Destinasi terakhir was tutti frutti.







 mia: haaaaa!, kan dah cakap phone mainan ni!! kemain macam blackberry
ydaa: eh, tu bukan phone mainan laaa. BB betul tuuuu


okay dah bye!



..

September 11, 2011

anda patut bersyukur.

CAUTION: this post may content sadness. You will never expect what will you see.


1.THE GIRL WHO CRIES BLOOD
location- india

''I dont know where the blood comes from. I cant tell how. It seems to be her blood, but where its coming from, Im not sure, Buchanan said.When one looks at her, theres no obvious cuts or scrapes or scratches or wounds; this seems to come right through the skin and the eyes, and medical science just has no good explanation for that. Theres no mechanism by which blood can spontaneously come through the skin and from the eyes as medical science understands it'' -

watch here,
http://youtu.be/RAE-1rwwWrE



2. 28 YEARS GIRL WITH THE BODY OF A BABY
location- brazil
this is really sad. I have no words after watching this.

 watch here,

 gambar dari google tak ada but please watch this video.



 ..
.

raya compilation - basi

Dah nak habis raya baru nak upload gambar. HAHA apa da!!

1. first day raya.

 alaaaaaa! gambar tak clear laaaaa.


 meet mira liyana muslimah ( sama la derr muka lu dgn yang bawah ni)

 wahhhh!! tak sangka i??


2. selepas balik raya.
merendek sakan kat ikea sambil diperhati makcik kerek yang mcm nak ajak bergaduh digelanggang.
wat lek la derr. Nak gedik sikit pon tak boleh (mcm tak pernah muda)
          meet paan yang gedikss

                 rajin betul dia kerja. Bukan senang nak dpt pekerja IKEA macam ni.

September 7, 2011

fakta auta??

jeng jeng jeng, hai!! selamat hari raya dan selamat menyambut bulan trial everyone!!! alkisah nak update gambar masa raya tapi camera, phone semua bermasalah untuk meng-konek di laptop (okayyy ini lucahs). BI was okay todayy. Yang soalan summary pasal kudut tu agak susah and objektif pon very tricky! Dah terlajak menulis ni, meh la sini makcik, pakcik, cik kiah, kak pah, kak jah *opss, kellllas kau jah !! HAHA meh nak kongsi sikit dengan korang yang otak senget tengah tu. Macam aku, suka baca benda pelik, gambar pelik, cerita pelik. Bila buat karangan cerita ( harap maklum kesudahan ceritanya macam mana) sangat pelik. Okayy, nak percaya atau tidak, dunia dah pelik sekarang! sila baca entri di bawah (sila jangan beryoga, sila mengucap)



1. KINI TIADA MANUSIA YANG LEBIH BIJAK
sekumpulan penyelidik berpendapat otak manusia sudah mencapai tahap maksimum penggunaannya dan tidak akan ada manusia yang lebih bijak selepas ini. Manusia dah cipta sesuatu yang kita anggap mustahil macam jantung palsu, tangan bionik, kapal angkasa, dan tak lama lagi ada katil terapung pulak. So, kau jangan terkejut kalau 10 tahun akan datang, kau datang rumah aku nak tidur, aku bagi katil terapung. wahhh!! gila hebat ni. Kajian ini telah dijalankan oleh simon laughlin , professor saraf.



 
katil terapung yang pastinya sakit pinggang..


2. NAKED NEWS
okayyy, ni memang dah betul nak kiamat ke apa. Kalau nak tau, sekarang dah ada naked news yang bersiaran selama 24 jam dekat perancis diikuti korea, jepun, amerika. Serious tak tipu ni!! Malaysia bila lagi? alahai, mintak simpang malaikat 24!! gediknya kau dunia!! gedik!!


                                                                  naked news japan

OMG jahh!! apa kau buat ni?? tak malu ke baca berita bogel!!


3. BEZA LELAKI GORGEOUS DENGAN GOJES!
tak nampak perbezaannya? hmmm, memang tak lama lah tu!!

 adoii, yang kau takde kerja pi tiru tu kenapa? kan dah kena bahan dengan anis!!
 HAHAHA
 peace yob!! jangan saman.



August 9, 2011

Nanti lah


this post may contain stressdepressionwhatsoever mood. 


i feel like i want to post everything but i dont have time anymore!! erghhhhh!
i''ll be back after SPM. wish me luck.










July 27, 2011

apa-apa entah

                                                   (dah banyak sangat ni! lelon-lelong!)

hai semua, kau kenapa?! ( dengan suara garau memukau) HAHA tak paham? ini lawak JAMBU dalam Mahakinglawak. Tak lawak? okay bye! =.='' Cek tak taw la awat cek doq kalut hupdate blog. Nak cakap banyak sangat masa terbuang dakk jugak. Spm dah dekat derr (kau dah pandai sangat ke anis?) kitew bosanlah.Yess! itulah gambaran yang se-idealnya. Chop! cakap pasal spm ni, gua geli la dengar orang panggil cikgu rosiah- mama rossi. seriously like eeeeeeeeew! tak lawak lah. please please nak muntah nak muntah! (jahatnya kau, anis). Post kali ini khas untuk nyah perkasa. dengar sekali lagi, NYAH PERKASA. Untuk membuktikan kesahihan cerita yang dicerita dalam kelas tadi (banyak beno ceritanya). Kenapa? tak percaya? manusia susukan haiwan dah common sangat kat india (kita je tak tau)  Hamboiii nyah, kau gelak macam dunia kau yang punya!! tu belom tengok gambar lagi.....

okayyy, now. please dont laugh. (muka serious)
lets take a deeeeeeep breath! kalau sempat beryoga, silakan.(takut terkejot dog bila tengok)

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


tralaaaaaaaa! (ewwwwwww!! jijiksss) perciksssssss.
haa, see? i told you already! zaman sekarang semua nak pelik je.
apa nak jadi ni. Kepada sesiapa yang layan cerita merapu meraban, http://billyinfo.blogspot.com/ sangat sesuai dengan anda!!!



 ikhlas dari anis syazana rosli XD hehehe
macam ni lah muka nyah bila tengok nanti...
terus terkena yeast sindrome. okayy sangat merepek.



.

July 26, 2011

cantik-nya





wahhhh! :') hamboii hang kemain lagi bergaya.
i adore you. kate middleton
jangan bahan kita taste macam orang tua. pleassse!

warna dia macam tak boleh terang lagi je kan?? but still look pretttyyyy!
 banyak kedai yang jual baju  range colour macam ni kann??

lain macam je taste kau anis, semua nak blazer =.='' poyo-nya!
hahahaha


:O
okayyy, this one looooooook very sophisticated!! i loike :D
berangan je kerja kau ye!!
dah dah pergi belajar.



July 23, 2011

wah wah wah!




hamboi, cantiknya rambut dia. Terliuh tengok. Hari ni takdak mood. 
okay bye!

eh kejap, semalam kan, kita pergi makan dengan amoi dengan amir. Asal banyak sangat dengan ni? ==.==
wey, mementanglah nak sep duit, order quarter chicken untuk sorang makan je tapi abang nando's tu bagi half chicken!!! wahh! rezeki ni!! ke nak perli sebenarnya ni! alololo sheweet-nya kongsi plate ngan amir. Itulah motif aku sebenarnya. Buat-buat order satu konon nak share dengan partner sambut anniversary couple (pretend) sambil mengeluarkan statement sebek  ''eh cukup ke ni, i ni makan banyak nanti tak kenyang'' tak sangka i nekk!! HEHEHE.

eh tersama pulak rambut kita. eeei, perasannyaaaa!





July 6, 2011

sebab anda tak boleh letak nama pelik-pelik di FB

yeayy!! anis mungkir janji. Kata dah tak nak hupdate. Derr, wa rindu la sama ini blog. Aku dah menulis lama dah dekat blog ni, rasanya tak salah kalau wa nak update lagi. HAHA ayat JOZAN ni.Okay, macamnilah bila aku terjumpa kawan lama masa dulu dulu main ting-ting sesama tu, diorang mesti nak tanya ada Fb tak, blog ke, ada twitter ke idok? nak follow katanya. Wa tak layan twitter tumblr la derr. Sorry la ya. Lepas tu bila diorang suruh add dekat fb. Wa pon carilah. Cari punya cari tak jumpa. Last-last bila tanya lu letak nama apa dekat pesbuk lu??. Wa tak jumpa lah. Rupanya kiah, kome dah letak nama pelik-pelik dekat pesbuk. Kemain lagi nak suruh add. kalau dah pi letak nama marrie away~ sang pottasium~ macam mana lah kome nak jumpa! apa pelik bebeno namanya!! hishhh, tak gemo betoii lah. Cuba nanti bila kome dah kahwin, kome bagi nama anak kome faris. Lepastu orang dok panggil dia far-east. Sakit hati ye dakk nama anak kita ditukar belitnya.Kalau hazira dijadinya xierrra. Hamboii!! jauh sangat tu. Memang lah sebutannya sama. Besok, gua bagi nama anak gua bunga melati. Senang tak boleh nak di glemerkan. Ye dakkk??? gua tak nak  nanti anak gua tukar nama sendiri dok letak cycy lah mumu lah tutu lah. Titi je tak jumpa lagi..


 ni latest picture khas untuk nina bobok yang dicintai


 nak tengok saya bersemangat hanyalah pada waktu makan sahaja ya.


professor in the making

 sama tak muka?? kakak dia comel lagi lah.

June 27, 2011

60 peratus rakyat malaysia gemok!!!!

Kira-kira 60 peratus atau 17 juta daripada 28 juta rakyat Malaysia adalah gemuk, mengikut perangkaan terbaru Kementerian Kesihatan. Nampak beno nipunya?? ini satu kenyataan okay! tolong percaya.

Fakta Ringkas:
  • 30 peratus penduduk di negara ini mempunyai berat badan berlebihan (kira2 8.5 juta orang)
  • Manakala 30 peratus lagi mengalami obesiti
 apa lagi?? jom amalkan gaya hidup sihat. Jangan makan nasi, ayam, ikan, tapi makan biskut je dari pagi sampai malam. eh! ini nak jadi anaroksia la pulak. HAHA tak, kita kena makan ala kadar. Makan bila perlu, bukan ikut hawa nafsu serakah saje!!



 

June 25, 2011

no followers no problem!



Basically, blog ni dihasilkan untuk meluahkan segala isi hati dan terapi bosannnn saya!. I  know my blog is quite boring and i had nothing to cheer you!! its okay, at least i try to tell you the truth. Even the ugly one! all of my stories, opinion, or mengumpat, i wrote it from the bottom of my heart. Im sorry if you get hurt. I dont really need a lot of followers. For followers, you can follow me if u want. Tak nak pon tak apa sebab saya rasa tak selesa bila terlalu ramai orang baca apa yang saya tulis ( ceywah, macam beribu pulak followers ekau!) blog is like my electronic diary, so no need to hebah-hebah sangat!! orang terdekat akan tahu kewujudan blog ni!.

Somehow, i feel annoyed when some people like ''mata bulat'' to obssesed with their blog! post dekat SEMUA supaya follow and comment dia! what the what!! kalau content hebat, saya pon puja! tapi takkk. Haishhh, to many ''bloggers'' wannabe lahhh!!! just be yourself. Dont seek for fame through your blog!! i know lah semua orang pon ada rasa macam nak jadi femes like ''hanis zalikha'' or ''hana tajima''. Aku pon kalau boleh nak satu dunia kenal!! tak cukup dunia, pluto, marikh! taknak sorang alien pon yang tak kenal aku!! But dont you realize, they are famous because of their own identity, personality. Menyampah betul lah yang tiru-tiru pastu bajet hebat sangat nih!!

p/s: lain kali ingat lagu kesha ''we r who we r''. Jangan tiru, tak bergaya lah!





June 22, 2011

panas nya!

 rossie huntington

 siapa tak kenal mamat ni.. =.=
alamak, kenapa mata orang hott warne biru je semua ni??
tak boleh jadi, nak kena beli lens warne biru pulak lepas ni.
XD

hai abang john...

 miranda kerr

 cu teka cu teka!! siapa??
marimar!!!
HAHAHA




June 19, 2011

Everydad!!

Today is fathers day!!. Baru perasan bila Lia jerit pagi-pagi buta '' happy others day''. Salah tu. Sepatutnya ''Fathers day'' takpe, maafkan dia baru 4 tahun.Aku terus keluar and buat-buat kira sampai 3 pastu jerit sama-sama. HAHA aww aww so sweeet! appa kita comel tapi kadang-kadang dia tu annoying lahh. Haha siapalah kita kalau tanpa bapa.

Siapalah yang nak ajar aku naik basikal masa umur 3,
siapa lah yang nak ambik aku dari sekolah setiap hari,
Siapalah yang nak ajar aku macam mana nak pilih ikan dan sayur kat pasar, 
siapalah yang nak hantar nasi ayam dan drivetrough Mcd masa lapar, 
siapalah yang nak ajak aku minum air soda gembira malam-malam buta
siapalah yang terpekik-pekik pesan supaya berhati2 semasa melintas jalan
siapalah yang menghulurkan tangan semasa melangkah parit besar
siapalah yang melarang aku ke pasar malam sebab takut terkena percikan minyak panas
siapalah yang nak marah lelaki-lelaki gatal yang call nina malam buta...



SIAPA????? abah.......
the greatest gift i ever had
came from God





June 18, 2011

tolong jangan kata aku gila!

Tak sanggup nak letak video dia sebab ''sooooo scarry''. Kalau anda berani, sila taip di youtube.



Tolong jangan kata aku gila okayyy!! tak tahu kenapa tangan ni tetiba menggatal taip perkataan ''exorcism''. Sepatutnya aku patut taip ''tips belajar berkesan'' or ''macam mana nak suka Rosiah''. Yelah, nak spm kan. HAHA.Taip punya taip sekali keluar kisah benar pasal hhttp://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel//en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel
( Annelise michel) Punyalah teruja aku tengok video dia sampai terus mengkaji dengan lebih lanjut dekat Wikipedia. Hishhh, gila nya anis ni!

Anneliese michel seorang gadis german yang dilahirkan dari keluarga kristian yang sangat alim . Annelise dipercayai mula diganggu oleh 6 roh jahat( syaiton) semasa berusia16 tahun sehingga mati pada usia 23- 1976 dipercayai tidak boleh menyerap makanan lagi dah. Ramai orang cakap dia menghidap penyakit mental tapi sebenarnya takk. Annelise selalu mengalami gangguan halusinasi semasa sembahyang dan terdengar suara-suara jahat syaitan yang cuba mengahasut sampai dia menjadi lemah. Cerita annaliese ni dah difilemkan bertajuk ''Emily Rose". Anneliese telah dijadikan testimoni untuk pengajian spritual selepas dia mati. Ada beran nak tengok??? HAHA . Jaga-jaga, syaitan dah berjanji dengan Allah untuk merosakkan hamba- Nya.

 P/s: jangan takut, aku ada! hehe

Tiru gaya saya





she's so gorgeous kan?? haishhh, bila lah aku boleh jadi macam Ruby Jude ( bwueeeeek) sedap pulak orang melayu cover lagu ''baby'' ni. Oh saya ni bukan gemo sangat bieber belieber what so ever tu.. tapi lagu ''that should be me'' yang latest tu sedap jugakk ye dakk?? ''that should be me holding your hand'', ''that should be me feeling your feels'' hehe so sweeeet gittu!!. awwww :') rasa macam teringin nak ''couple''. HAHA siapa nak kat kau anis? tadakkk laaa!. Ke aku yang jual mahal ni hah? tak kisah laa.



 

June 9, 2011

Boredom

yesterday, nadia ajak pegi taman botani ber-cycling dengan amma dia. But then, then then kan bila kitorang pegi basikal dah habis. Sebabnya kita datang rumah dia lambat sangat. Nadia bengang sebenarnya tapi dia tak tunjuk. hehe sorry nadia. Pastu kita ajak nadia naik bas nadi putra pegi alamanda, saja gedik nak naik bas macam hari tu. But finally, mak dia yang drop kan kitorang. Habis semua duit buat untuk makan. We eat baskin robin besar punnnya! then pizza hut makan sampai lebam and we talk about our future,  Ceywahh!. And suddenly, masa nak turun escalator, ternampak sorang mamat chinese ni rubbing her gf BUTT! =.='' adooiii, (memang salah la kau buat depan aku) nasib baik nadia tak nampak kalau tak, memang teruja habis laaa dia tengok...

and while tunggu my grandpa ambik eh silap my abah,we lepak at starbuck, we talk about fesyen minah rempit sebab nadia kata masa dia pegi alam tu dia nampak macam rempit. Ye lah kan, niat nak bersukan but then melencong ke mall pulak. Nasib baik aku tak pakai seluar track. And and and and guess what??? masa dah nak balik tu, i baru realize yang my phone was missing!!!!! shittttt! Hilangggggg dekat toilet. DAMNN aku macam takde reaction pon masa phone hilang tu. Muka nadia dah macam ( gila ke apa budak ni) HAHAHA






gemok tak anak gajah bawah ni?

i've changed a lot. from chubby little kid to....




orang gila...

lagi lah gilaaa..
wey,aku bosan kau tau takkkk??=.=