February 28, 2011

Life underneath

(senah bersama bussines partner membincangkan hal Melabur saham)
bapak tak boleh blaa kau punya berangan!!! :D



Seperti biasa, title di atas kena kasi gempak sikit baru Cliche gituh!!.. Haha. Okay semua orang buat muka serius! sebab entry ni nak cerita pasal alam kita yang akan datang. Hoii, aku bukan nak cakap pasal alam BARZAKH lah!. Pasal life kita yang seterusnyalaaaaa..


Okay, first of all..... di sini, saya nak mengaku awal-awal yang saya ( Senah Bt Soot) GAGAL membayangkan apa yang akan terjadi dalam life saya yang seterusnya. Lantaran itu, Senah
(bukan nama sebenar) berasa sangat takut dan curiga apabila melihat kejayaan orang lain. Bak kata Nyah yang duduk kat sebelah ''I''.. ''nak luroh bulu ketiak aku''. Dahsyatkan? yess! itu dia penangan bulu ketiak!!! Biasalah, bila tanya nak jadi apa??, mulalah masing2 membentangkan idea merapu. Kalau setakat Doktor, peguam tu dah biasa sangat dah dengar. Yang aku ni... sampai sekarang tak dapat-dapat ilham pekerjaan yang sesuai. Ye lah, kau tak boleh pikir seminit 2. Kena pikir dalam-dalam. Soal hidup dan mati kau tahu!! tengok, betapa pentingnya mempunyai CITA-CITA.

Senah tak nak la jadi macam dalam mentor tuh. Masuk Tv buat muka sebek ketiak masam merayu nak jadi protege Rahim Maarof. Alasan, miskin. Haishhhh.... Malunyaaaa! jadi Senah ingat macam ni lah.. buat betul-betul SPM, (result bagi kaw) then, baru lah banyak peluang yang datang masa tu kan? pastu, barulah boleh demand nak pilih yang mana. Ni kalau result hampeh, aku rasa memang dah boleh MATI dah... (pesanan utk diri sendiri). Nak cakap bakat. Memang Senah ada bakat. Bakat merapu yang terhandal!!. Tapi sayang, bakat ni tak boleh pergi jaoh.....

Jadi, alangkah eloknya.. anda meng-discover bakat yang ada sebelum terlambat. Jangan sampai nanti dah ambik course Banking, tetibe nak tukar memasak pulakkkkkkk. =.='' ataupun dah ambik course nak buat rumah, tetibe nak tukar course menari pulakkkkk. So, senah harap.. malam ni senah dapat bayangan masa depan Senah!!!! SENAH jealous lah tengok perempuan yang bergaya VOGUE dan sangat bekerjaya!! ini baru COOL okay!!! teringat pulak lagu ''independent woman''



Goals that are not written down are just wishes**







February 26, 2011

Have you?



have you ever felt HATE?

have you ever felt like you could just DISSAPEAR?
have you ever felt this way.....


I've been in situataion where i just felt like i wanted to dissolve into thin air and you felt like no one would really CARE! like as if you had no friends, and you didnt trust anyone? ANYONE!!. I just felt like i wanted to move away and start all over again. How pathethic. Im just trying to be the best but it didnt work. How you felt when someone talked bad things about you and you dont even know. Thanks people! i bet it takes a lot of effort to do that. YOU mean nothing to ME anymore! NOOOOOTHING okay.







February 22, 2011

Dalam diam



Hari-hari aku gelakkan? . Pernah aku bagitahu kau aku ada masalah? tak pernah. Pernah aku mintak kau masa untuk dengar cerita aku, masalah aku? tak pernah.Takkkkkkk.. takkan . Anis, kau boleh buat lawak jeh sebab bila kau nak orang tahu masalah kau, takkan pernah ada orang dengar''. Takkan pernah ada orang tanya....
Anis memang sesuai cakap dengan batu je kan..... Kalau hantar message sedih ada orang reply balik? takde kan?? yelah buat penyet otak kau je kan pikir masalah aku. Cuba aku hantar message berbaur mengumpat like '' wey Donnah jatuh tergolek tadi.." mesti ramai yang reply tanya balik cammana Donnah boleh jatuh.
Biasalah!!! siapa nak denga cerita sedih kau anis!! message ajak keluar tengok wayang diorang layan lah...


Dalam diam aku rasa semua orang benci aku
Dalam diam aku rasa semua yang aku buat tak menjadi
.Takkan pernah menjadi.
Dalam diam aku rasa semua orang jauh dengan aku
Dalam diam aku rasa mereka tu semua hipokrit je dengan aku







February 17, 2011

Last-last dapat anak





boleh pandang-pandang
boleh pegang-pegang
duduk rapat-rapat
dalam gelap-gelap
bertambah sayangg.....

kepala berjambu engkaulah!! jahilnya kau minah.... nanti kalau ter ''pregnant'' ingat laki tu nak ambik pot huh?? talak punyaa!!! lepastu buang anak dekat parit sempit belakang rumak cik Lemah. Alololo kesiannya kan? takkk. Tak kesian langsung pon orang macam ginih. What happenlah teenagers nowdays....
( teremotional sikit sebab baru lepas tengok baby kena buang dalam youtube)




MUHAMMAD Safiuddin Mohd. Zahari, 19, dibawa keluar dari Mahkamah Majistret Alor Gajah untuk dihadapkan di Mahkamah Majistret Melaka atas tuduhan menyembunyikan kelahiran seorang bayi lelaki dengan cara mengebumikannya, di Alor Gajah, Melaka, 18 Mei. – Utusan/ABDUL RAZAK LATIF

ketiak masam betul laki ni!!!!! sakit hati betuii.

SUNGAI PETANI 14 Mei – Sungguh kejam. Gejala buang bayi kini kembali berulang. Kali ini, mayat bayi yang dilahirkan disembunyikan di bawah katil. Yang ini lagi bangang kau bancuh kat atas lepastu simpan kat bawah macam kau simpan paper lama untuk jual dekat ah choy. Kurang ajarrrrr.






February 14, 2011

i want your hair!!!!!




wei munah, rambut kita sama tapi kenapa rambut aku.. hantu nampak pon lari.
muahahaha i need treatment!!!



February 8, 2011

Why is my sister sooooo annoying!!!




Dear dumbolodo sistah,
please dont make me annoy with your blog post. Tolonglah jangan malukan saya di kalayak ramai begini. Saya tahu, saya terlalu comell sehinggakan anda terpaksa melakukan sesuatu untuk menangkis kenyataan itu. Saya tau, saya terlalu
terbilang,gemilang, cemerlang sehinggakan semua benda pasal aku kau nak upload ni pehal!!. ATAUPUN anda terlalu merindui adinda di sini. Kakanda, bagaimana keadaan kakanda disana? adinda di sini, tak sabar menunggu kepulangan kakanda kerana adinda merasakan terlalu ringan tangan dan buku lali adinda untuk dilayangkan di muka kakanda di sana. Kakanda, sudah ramai kawan adinda yang meng FOLLOW blog kakanda. Sehinggakan seorang kawan adinda menegur adinda di sekolah. '' wei anis, kakak kau ada blog kan"?, aku dah follow''. AWMAIGAD kakanda!! benarkan adinda mencarut ya!. HOI BANGANG!!!!! lain kali, jangan jemput kawan adinda ke blog kakak-anda (bukan kakak saya). Tetapi, adinda terharu yang kakanda tulis kena makan ko-te lembu tu. Entahlah, adinda rasa macam nak termuntah pulak.

Lain kali, adinda letak gambar kakanda pulak ya dalam blog adinda. Gambar tak senonoh kakanda. Kenapa adinda takde koleksi gamba kakanda huh?? tak pe.... nanti adinda kumpul ye!!


LOTS OF LOVE,
adinda.
kau tak payah nak gedik sangatlah munah!!!!!







February 4, 2011

Penangan Mark Zukerbeg




Yes!! baru je tengok "the social network'' yang selama ni buat berbuih mulut aku tanya orang mana tahu kot ada CD. Biasalah, kita semua ada Pesbuk! budak kecik tak tahu apa pon ada pesbuk. Mak gedik dia buatkan. Tengok betapa dahasyatnya penangan Facebook ni. Nenek zaman sekarang pon tau taw. Jadi, aku seorang yang sangat curious, aku nak tahu jugak macam mana budak rambut kerinting, umur baru 20-an boleh jadi ''The youngest billionaire'' dengan Facebook. Okay anis, disebabkan dalam hidup kau.. Facebook je yang kau reti bukak, kau kenalah tahu macam mana ia dihasilkan.

Dihasilkan oleh Mark secara tidak sengaja, mula-mula dia mereka satu website ''facemash'' yang basically dibuat untuk memilih kononnya student hot ke tak dekat Harvard dengan menceroboh data peribadi student melalui komputer dan mencuri gambar.'''Facemash'' tiba-tiba mendapat sambutan hangit student. Ye lah sapa tak suka bab mengkomen-mengutuk orang ni. Dia pun terfikir bahawa orang suka sangat gambar, gossip, info peribadi. Lalu boyfriend i ni pun meluaskan lagi penggunaan facebook dengan( poke, join group,fan page,) macam-macam lagi lah.
Facebook yang hanya digunakan di Harvard dulu kini meluas terluas terbentang di seluruh dunia. Sampaikan adik aku yang baru umur 4 tahun dah paham.. perkataan ''online, loading, offline'' ha ha ha. Nak lebih paham, sila tengok ''The social network''.


In 2010, Zuckerberg was named
Time magazine's Person of the Year.[8]




Hai, jangan pandang rendah dengan ketidak henseman saya...
sebab saya '' THE NEXT BILL GATES"






February 3, 2011

Lihat cara saya jalan

(gambar terbesar yg pernah diupload setakat ini)



yo!! wazzup wazzup. Anis in the house!! (dengan suara gedik memukau) okay. Boleh lempang kalau rasa patut. Seminggu bercuti, aku habiskan masa dengan meronggeng terpelungeh dekat shopping mall sekitar selangor dengan kekasih i. You ada balak, i pon ada. Maka terhasil lah post enrty lihat cara saya jalan. Bukan nak cakap apalah, tapi sedar atau tak, cara kita berjalan, melambangkan diri kita. Keyakinan kita. Sepanjang dekat mall, macam-macam jenis cara jalan aku jumpa. Yang mengesot tu, paham-paham je lah. HAHA. Kan lain cara Mak Kiah kat kampung jalan ke rumah Cik Lemah untuk mengumpat (tradisi orang melayu) dengan cara Datin Sally jalan kepenatan pergi ke spa. (apa aku merepek ni) Yes!! im talking about attitude people!! ATTITUDE not ALTITUDE okay. Itu geografi. Yang jalan terkangkang pun ada. Itu mama saya kata, masa baby, mak dia tak bengkong kaki.

Cara kita jalan sebenarnya memberi pandangan dekat orang ramai yang kita ni seorang yang yakin boleh! ( hamboi, pandai kau cakap anis)
Baru lah bila kau masuk kedai, tauke kedai akan cakap... ''ye kak.. nak beli apa??'' walaupun kau kemetot mengalahkan peserta idola kecil.Kenapa dia tak panggil adik?? sebab kau tak nampak keadik-adikkan walaupun sebenarnya kau masih kecil. Janganlah pulak kau terover kompiden, kau pakai heels 7 inch dengan sunglass oversize jalan mendada padahal pegi WARTA ajeh. Itu buang tebiat namanya ye markonah!!.


Dan janganlah pulak, kau terlalu kompiden dan perasan. Bila ada mamat usha kau lama sikit.... mulalah kau cakap kat diri kau ( haaa aku dahh agak dah pakai dress ni memang ada org jatuh cinta) padahal mamat tu ternampak kesan sos cili di bahagian dada.




xoxo,
anisyazana