February 28, 2011

Life underneath

(senah bersama bussines partner membincangkan hal Melabur saham)
bapak tak boleh blaa kau punya berangan!!! :D



Seperti biasa, title di atas kena kasi gempak sikit baru Cliche gituh!!.. Haha. Okay semua orang buat muka serius! sebab entry ni nak cerita pasal alam kita yang akan datang. Hoii, aku bukan nak cakap pasal alam BARZAKH lah!. Pasal life kita yang seterusnyalaaaaa..


Okay, first of all..... di sini, saya nak mengaku awal-awal yang saya ( Senah Bt Soot) GAGAL membayangkan apa yang akan terjadi dalam life saya yang seterusnya. Lantaran itu, Senah
(bukan nama sebenar) berasa sangat takut dan curiga apabila melihat kejayaan orang lain. Bak kata Nyah yang duduk kat sebelah ''I''.. ''nak luroh bulu ketiak aku''. Dahsyatkan? yess! itu dia penangan bulu ketiak!!! Biasalah, bila tanya nak jadi apa??, mulalah masing2 membentangkan idea merapu. Kalau setakat Doktor, peguam tu dah biasa sangat dah dengar. Yang aku ni... sampai sekarang tak dapat-dapat ilham pekerjaan yang sesuai. Ye lah, kau tak boleh pikir seminit 2. Kena pikir dalam-dalam. Soal hidup dan mati kau tahu!! tengok, betapa pentingnya mempunyai CITA-CITA.

Senah tak nak la jadi macam dalam mentor tuh. Masuk Tv buat muka sebek ketiak masam merayu nak jadi protege Rahim Maarof. Alasan, miskin. Haishhhh.... Malunyaaaa! jadi Senah ingat macam ni lah.. buat betul-betul SPM, (result bagi kaw) then, baru lah banyak peluang yang datang masa tu kan? pastu, barulah boleh demand nak pilih yang mana. Ni kalau result hampeh, aku rasa memang dah boleh MATI dah... (pesanan utk diri sendiri). Nak cakap bakat. Memang Senah ada bakat. Bakat merapu yang terhandal!!. Tapi sayang, bakat ni tak boleh pergi jaoh.....

Jadi, alangkah eloknya.. anda meng-discover bakat yang ada sebelum terlambat. Jangan sampai nanti dah ambik course Banking, tetibe nak tukar memasak pulakkkkkkk. =.='' ataupun dah ambik course nak buat rumah, tetibe nak tukar course menari pulakkkkk. So, senah harap.. malam ni senah dapat bayangan masa depan Senah!!!! SENAH jealous lah tengok perempuan yang bergaya VOGUE dan sangat bekerjaya!! ini baru COOL okay!!! teringat pulak lagu ''independent woman''



Goals that are not written down are just wishes**







1 comment: