May 31, 2011

I hate growing old

shhhhhhhhhhh, baca diam-diam sudahhh. Bosan dehh!. Ya iya lah! cutinya kok lama bangat siih.Aku ngak tau lagi mau bikinin apa. Tiap kali mikirin untuk study ngak akan pernah berhasil!. Baru kali ini kayaknya ngerasain yang namanya stress. Eh, kok intro nya dalam bahasa indonesia? HAHAHA. okay sudah! back to normal malaysian.Time flies to fast kan?? tu laaa, i found some old pictures from my room. You have no idea how funny it is!! nak kongsi kat sini lah semua benda yang pernah terjadi dulu. Yeeee, secrets to reveal!! untunglaaa dapat baca. Tak nak baca pon takpa.


1. I broke my friend hand

Okay, yang ini serius lawak.I was 9 if im not mistaken ( kelas 3 melati). Masa tu, tak ada cikgu dalam kelas. So, everyone macam beruk lompat sini sana. Biasalah, budak baru nak kenal dunia. kau tahu je lah, aku ni gemok, chubby, leher pon berlipat and tinggi masa kecik dulu. Nak jadikan cerita, ada sorang kawan ni ajak main kejar-kejar. Dia sangat kurus dan kecik. Nama dia Aisyah kalau tak silap. Main punya main. Tetiba, aku jatuh atas dia OR dia jatuh atas aku tak taw lah! dah lupa. Tapi for sure, kalau tangan dia patah, maknanya aku lah yang hempap dia!!!!! WAHAHAHA. Habis kecoh satu sekolah! Siap kena ugut dgn cikgu nak call mak bapak. Dude, come on la! bukan salah aku! yang dia tergedik ajak org tak serupa size dengan dia main lari2 tu pehal!! . So, tangan dia patah penangan di hempap anak gajah. Aku tercengang je lah tengok. -.- this is soooooooo funnyyy!! nanti kalau dah jumpa gambar zaman ugly duckling  dulu, kita cepat-cepat update kat sini okayyy.


p/s more secrets to reveal!!! to be continued XD




think again


somedays, we forget to look around us and somedays we cant see the joy that surround us.
I am thankful for everything i have
some people dont have a home 
Other people are suffocating by misery
some people are dying for life
other people sell themselves to eat
other people are no luck rather than you!!




sell themselves into slavery
they fight to live



thank to Allah for eveything i have :'(



May 28, 2011

who says??

listen to this song carefully if you feel down....



( Hey! )

You made me insecure
Told me I wasn't good enough
But who are you to judge
When you're a diamond in the rough
I'm sure you got some things
You'd like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn't want to be anybody else

Na na na na na
Na na na na na na
I'm no beauty queen
I'm just beautiful me

You've got every right
To a beautiful life
 
Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says

It's such a funny thing
How nothing's funny when it's you
You tell 'em what you mean
But they keep whiting out the truth

It's like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won't let you touch the sky

You've got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful

Who says
Who says you're not star potential
Who says you're not presidential
Who says you can't be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don't pass the test
Who says you can't be the best
Who said, who said
Won't you tell me who said that
( Yeah, WHO SAID!? )

Who says
Who says you're not perfect
Who says you're not worth it
Who says you're the only one that's hurting
Trust me
That's the price of beauty
Who says you're not pretty
Who says you're not beautiful
Who says??





May 25, 2011

Random post






Anis blurr, tak ada perasaan, tak reti terhegeh-hegeh, tak reti nak cakap gedik-gedik. Betulkan? sila angguk, tak perlu kata apa-apa. Tak dapat nak bayangkan if oneday, ada mana-mana lelaki ajak pegi date. I never been in relationship. So, thats why lahh i said i takde perasaan.Tapi, sebenarnya diorang tak nampak.. dalam hati ni siapa yang tahu kan?. Luaran je nampak jiwa kental. Saya ni sensitif tahu takk?? memanglah tak tunjuk. hahaha. Another few days, nina dah nak balik U. Tinggal lah 2 orang dengan budak boyot sorang tu!! as usual, lumrah adik beradik, we take pictures, gossip-ing, lawak bodoh, jalan-jalan. But  we're taking too many pictures! biasalah, tak penah jumpa webcam. So, jakun jap. Tomorrow, ada a guy ajak keluar tgk wayanggg.I dont know how to respond nanti... sebab bukannya kenal sangat.Erghhhh!!!! nevermind.. atleast, he's cute. But he cant be cuter than me. Haishhhhh! everyone knows that. HAHA



this is what happens when u get bored




erghhhh, this girl!! reallly annnnnoying kan??





May 21, 2011

sekitar majlis pertunangan kami





 hai, jangan tergoda dengan saya sebab saya kurang hati perut! Malaysia gempar dengan kes simbah asid.
so, untuk langkah keselamatan sila bawa asid bersama anda untuk baling balik dekat laki nih! main baling-baling belon air dah tak main dah sekarang ni. Malaysia dah advance. Kita main baling-baling asid lagi FUN. I zont care!! lets cut his punaiiiii!! i so geram with this abushitttt guy!


first of all, tajuk takde kaitan langsung ye. Tahu lah tajuk propa gila!.haha Umur baru tujoh belas la derr. Yang kat atas tu baru intro ye, jangan salah sangka ingat pakwe aku pulak kang.
Memang dah macam keling kacuk bangla dah tajuk post kali ni.. Sorry lah. Kusut sikit kepala otak minggu ni.
jangan kan tunang, den tak hingin nak kawen kalau dah mid year exam pon macam nak lurohh bulu ketiak menjawabnya.
exam macam bullshitttttt!!! okay nak rebel kejap!jawab paper sejarah punya essei dah macam hikayat dongeng ''Puteri Serba Tak Tahu'' and paper math pulak macam hek hok hek hok tuih tuih tuih!!!!! ketiak masam punya cikgu.. susah betul! (*opss! ter-laser) okay, nak salahkan siapa sekarang ni?? siapa yang tak baca buku? siapa yang jawab paper sambil meroyan nyanyi lagu rossa lagak macam dah tahu semua sambil kutuk orang dalam dewan sit exam mengalahkan beruk beranak identical twins. Siapa? erghhhhhhhh!! 





May 7, 2011

Seteruk Kak Limah?

 
Ada orang kata rambut kita macam dalam cerita ''Hantu Kak Limah Balik Rumah''. Yes! seteruk itu. Sampai hati kau. Rambut beyonce macam gini tak patut di lempar kata kesat. Kau pon tau yang itu kan. Well, tak boleh jadi ni! penghinaan yang terlalu kejam. Kakak aku suruh pergi salon. Masalahnya, nanti sikat tauke patah lagi!! (okay menipu) Haha. Terlalu banyak step-step yang perlu ikut kalau nak rambut kerinting yang tak sama dengan kak limah.Mungkin terlalu malas kot nak letak segala bagai creme mereme kat rambut setiap hari.Jadi hasilnya, rambut kerinting yang digeruni ramai apabila keluar rumah..Tapi sumpah! aku pernah jaga rambut ni elok-elok. Letak segala bagai produk rambut, curly hair definition semua tuh. Hasilnya.... membuatkan kak limah terasa menyesal tak jaga rambut kerinting dia elok-elok.HAHAHA Bersyukur je lah rambut kau lurus nyah... kalau dah dapat rambut macam gini, susah sikitlah nak uruskan. Rambut cam gini, kalau nak pegi konsert rock memang sesuai sangatlah! HAHA

TIPS TO TAKE CARE YOUR CURLY HAIR:

  • Avoid playing with your hair or touching it as much as possible, the more friction that occurs on your hair will cause it to tangle and/or frizz. Yezzzza!dia kata, elakkan bermain dengan rambut kerinting. Eh kau ni, nak main pon tak boleh.