September 21, 2013

Bila kau mengata





Mungkin sudah habis rencana untuk kau fikir tentang kau saja
Jadi kau beratkan kepala fikirkan tentang mereka
Kenapa menanya itu ini yang tak semena-mena
Itu dia, biarkanlah saja
Dosa durjana kutukan hina setiap masa
Kau lupa ya? kita ni siapa..
Kau lupa ya? karma sentiasa ada
Sudah, biar dia dengan cara dia
Kau bukanlah sesiapa untuk menghina




July 11, 2013

woi woi




Hohoiiii! gua dah penat duduk KL sini lama-lama. Bila mahu habis diploma ni?! duit macam air yang jatuh bertaburan tahu tak, Expenses tak tahu la nak cakap macam mana. Nak pegi kelas je dah kena spend for train and bus. Tu tak cerita lagi situation dalam train setiap kali nak pegi kelas pagi. Dihimpit oleh monster-monster muka ketat, dah macam ikan sardin Marina. Sadis betul. Part kejar-mengejar train supaya tak kena tinggal pulak dah macam dalam cerita Hindustan. Hritik Roshan kejar cinta Pretty Zinta. HAHA. Betapa hecticnya life dekat sini. Tambah pulak tengah Ramadhan sekarang ni, part bila tak sama waktu kelas dengan Dinaa paling aku benci sebab terpaksa tunggu bas nak balik, kalau sama waktu aku tumpang je kereta dia. Lepastu bila nak bukak puasa. standard lah pegi bazaar cari juadah. Yang tak boleh bla, pegi bazaar sekangkang kera dengan rumah tapi jam dia yaAllah dah macam ape! bencinya aku.  Cepat-cepatlah habis woiii.





ini lah situasi bila class dismiss. Bila train depan kolej, semua tempat rasa gatal kaki nak pegi.-.-



July 9, 2013

Betrayed




I have secrets.
I told you i never take your 'funny' joke that you used to make fun of me seriously
But i lied.
In silent, i cry
I thought you're someone
That i could cry on your shoulder
whenever i feel like crying but i guess
you don't even want to hear
am I a stranger to you?
most words can heals but your words can totally kill me
how cruel of you


Betrayed.






June 6, 2013

Menyakitkan






Tidak semua akan suka sebahagian aku
Tidak semua akan ingin ambil peduli kondusi diri
Dikhianati mungkin sudah selalu sebati
Jangan melenting
Senyumkan dan lari
Teruskan langkahmu tanpa kecewa
Tangan dikocek, jalan menyenget
Sambil menyapa, hati menyanyi
Bukan dia saja penghuni bumi
Kalau sudi, kau akan dicari lagi
Tapi menjadi orang yang hanya dicari bila
sempit

Kadang-kadang menyakitkan.





June 1, 2013

My childhood story



So, after all hectic weeks that i've been through all this year, my second semester will be ended soon. I feel quite sad to leave my section 9 because i love the people in this section. All positive and competitive classmates that had improved myself a lot. Yess, i've just read my sister blog and decided to write this. Nothing much i want to share, just my journey, sweet people that has entered into my life.


I was rough, Tomboy and quite when i was kid. I hate ''girly'' things and i used to have many boy friend when i was in elementary school. Yang pertama, Azamuddin. Kawan masa umur 5. Agak hardcore lah bagi seorang budak perempuan yang kejenya main basikal dengan Azamuddin sampai ke malam kadang-kadang kalau mama bagi. HAHA he is spoil brat. Apa mintak semua dapat, tapi lepas tu dia pindah rumah and kita lost contact macam tu jeh. Second, IZYANI. Nak menangis rasanya bila tulis nama dia sebab kami dah berkawan sejak 5 tahun sampai sekarang. Dulu, masa sekolah menengah selalu mengadu dekat dia pasal everything. Sebab dia memahami dan tak pernah 'Judge' aku. Kita selalu cerita apa yang kita nak jadi bila kita besar kann?? kita berangan sama-sama. Sekarang dia dekat UITM Dungun sama dengan kakak. Banyak sangat pasal aku yang dia tauu. Rasa mcm nak pegi jumpa dia sekarang and peluk kuat-kuat.

Antara kawan baik masa sekolah rendah dulu, HAYA NAJWA yang sangat baik hati, FIRA DARWINA yang paling ''Queen'' (darjah 3) kitorang rapat sangat masa tuu. Dulu, selalu kenakan si Fira nih sebab dia suka terkejut lepastu menjerit taknak kalah. Plus, dia 'gurlish' sangat Last time jumpa masa Form 4 right? HAHA i miss you guys so much. Lepastu, RAJA IRA NABILA (masa darjah 5). Dia special sikit sebab dia sama mcm aku. Suka loyer buruk lepastu buli orang taknak kalah. Pengikut setia gila masa tuu sampai org kata kembar. Kita masuk sekolah sama tapi semua berubah lepas tu bila dia anggap aku bukan Anis yang dulu. *Sob Sob sedihnya. Memang tak terkira kawan baik masa dulu sebab ramai sangat.

HUDA AZMAN. Kawan seangkatan yang paling tak lupa. Sampai sekarang masih keep in touch. Ingat tak, dulu kita suka keliling taman kayuh basikal capuk dan ambik angin dekat SevenE bila penat sebab ada Air-cond. Lepastu, bila dah besar, kita pegi tarawikh sama-sama dan kau gelakkan aku masa solat sebab orang sujud aku pegi rukuk. HAHAHA rumah aku sentiasa terbuka untuk kau datang Daa.
Dulu, aku ni jenis diam-diam ubi berisi. Tak banyak cakap tapi projek nakal dia tetap berjalan seperti biasa, HAHAHA muka naif je anis tapi puii, tak guna. Suka cakap nonsense :P

Masa Darjah 5 tu rasa macam Awesome gila sebab geng-geng semua dikenali and memang jenis suka cari publisiti murahan. Tak suka buat homework, lari dari perhimpunan, suka bodek cikgu HAHA rasa hebat habis ah masa tuu. Masa tu kitorang bajet Taiko kat sekolah. Ada HAZIRA RAHIM, ATIKAH, RAJA, SYAHIDAH. Lepastu semua berpecah sebab masuk sekolah menengah lain. Tapi yang paling aku sayang dan takkan lupa My bestest friend, IZYANI


TO BE CONTINUED..






May 15, 2013

This is my confession




  

I have this rush feeling everytime i saw you
I tend to be nervous and shy whenever you near me
In silence, i admire you
In distance, i think of you
No, i don't know wether you feel the same
Or it just me, that so into you
Now tell me what i suppose to do
When my tongue gets tied
And my words gets trapped
Funny, a thousand different faces may have passed me by
But i only think of you, 
From distance, I Love You

March 12, 2013

....





Kepada sekalian makhluk,
ini aku yang sedang menulis
Kau kata aku pelik
tapi akhirnya aku yang kau cari
maaf ini aku
Maaf bila aku diam
sebab diam itu sebenarnya aku
Maaf respon aku tak seperti yang kau harapkan
Mungkin semua bosan berkawan dengan aku
Tapi aku lagi bosan berkawan dengan
kawan yang tak pernah tenteram
Kalau boleh bercakap masa tidur
dia akan bercakap.
Maafkan aku bila cakap merapu
sebab ini aku



.

March 10, 2013

Momento



 If i could turn back the time, i would. If  Life has pause and play like mp3 i would rather choose 'pause' because 'pause' are forever and 'Play' means to faded away.


Hari ni 10/3/2013






Berkaitan dengan tajuk post kali ni sangatlah Rare sedikit ye anak-anak. Tak sangka dah nak masuk 4 tahun dah blog ni. Kalau boleh nak update semua perkara penting yang pernah terjadi dan diselitkan gambar foto kenangan bersama Caption yang lucu.. Aku nak, suatu hari nanti aku menangis membaca setiap entri yang pernah tertulis disini. Merepek aku yang tak sudah. Muka Sememeh aku . Cerita tak puas hati aku. Cerita kawan-kawan aku. Cerita puisi aku. Seribu cerita yang tak ada penghujungnya. Walaupun tak semua aku tulis dalam ni, semua cerita didalam blog ni menggambarkan aku. Kekurangan aku. Aku buat blog ni bukan untuk kutip banyak followers atau nuffnang tapi aku saja buat untuk aku saja tulis apa yang aku rasa. Kadang-kadang aku lagi suka sendiri. Aku tak suka ramai sebab ramai tu kusut. Diri aku yang sebenar SENYAP. Tahu apa senyap? aku suka senyap sebab senyap tu tenteram. Bosankan jadi aku??








.




February 12, 2013

Nanti




Hari ini aku sendiri
merenungi hari-hari yang tak pasti
melihatkan sahabat seperjuangan berpenat-penat
kesana kemari hadirkan diri ke kuliah pagi
aku renungi situasi ini setiap hari
sesampainya aku di kolej 
aku saksikan fenomena ini sekali lagi
setiap hari
bergesa mereka kesana sini entah apa yang dikejari
mencari ilmu yang datang perginya tanpa permisi 
semoga menjadi apa yang anda semua hajati
kental lah wahai diri, 
nanti tak lama lagi akan ada jalan sulit lagi untuk kita susuri 
 untuk kau rasai hidup ini bukan seperti yang kau hajati
 




Anisyazana












January 26, 2013

Hmmm





Hai uooollllsss! It's been awhile since my last post. I'm not busy, i don't feel like to post everytime i online. Nothing to write though i guess. Yeahh my life is pretty boring nowadays. I have to go to class alone, different section from others, different faces, new experience. Hmmm i thought my new class would be exciting with happening classmates, but seems like everyone macam tak banyak cakap and tak bertegur pon. Oh come on! don't be so serious! i hate it. That is so awkward. This section should be fun!. Okay tetttt* let's get back to the major agenda..

Here is my confession. I have hide this feeling towards you for a very long time. I pretended, i smiled, i answered you in a very good way. Don't you realize that i've been giving you so much opportunities to change?! i'm not perfect at all and i know that feeling when all of your friends neglected you. I've been through this so many time. So that's why i still treat you nicely compared to others. They all 'Pulau' you because of your attitude. Oh dear, please do something. I can't stand your attitude anymore. So many bad stories about you i've heard from so many people. Honestly, i was quite shocked. Dear you, we are living in the same room, we shared the same food. Please change your attitude before 'us' living you. I know part of you is good, great actually. I know you can't make people to like you, me neither. But sometimes, you just make 'us' get annoyed with yourself and it just over the top!