June 1, 2013

My childhood story



So, after all hectic weeks that i've been through all this year, my second semester will be ended soon. I feel quite sad to leave my section 9 because i love the people in this section. All positive and competitive classmates that had improved myself a lot. Yess, i've just read my sister blog and decided to write this. Nothing much i want to share, just my journey, sweet people that has entered into my life.


I was rough, Tomboy and quite when i was kid. I hate ''girly'' things and i used to have many boy friend when i was in elementary school. Yang pertama, Azamuddin. Kawan masa umur 5. Agak hardcore lah bagi seorang budak perempuan yang kejenya main basikal dengan Azamuddin sampai ke malam kadang-kadang kalau mama bagi. HAHA he is spoil brat. Apa mintak semua dapat, tapi lepas tu dia pindah rumah and kita lost contact macam tu jeh. Second, IZYANI. Nak menangis rasanya bila tulis nama dia sebab kami dah berkawan sejak 5 tahun sampai sekarang. Dulu, masa sekolah menengah selalu mengadu dekat dia pasal everything. Sebab dia memahami dan tak pernah 'Judge' aku. Kita selalu cerita apa yang kita nak jadi bila kita besar kann?? kita berangan sama-sama. Sekarang dia dekat UITM Dungun sama dengan kakak. Banyak sangat pasal aku yang dia tauu. Rasa mcm nak pegi jumpa dia sekarang and peluk kuat-kuat.

Antara kawan baik masa sekolah rendah dulu, HAYA NAJWA yang sangat baik hati, FIRA DARWINA yang paling ''Queen'' (darjah 3) kitorang rapat sangat masa tuu. Dulu, selalu kenakan si Fira nih sebab dia suka terkejut lepastu menjerit taknak kalah. Plus, dia 'gurlish' sangat Last time jumpa masa Form 4 right? HAHA i miss you guys so much. Lepastu, RAJA IRA NABILA (masa darjah 5). Dia special sikit sebab dia sama mcm aku. Suka loyer buruk lepastu buli orang taknak kalah. Pengikut setia gila masa tuu sampai org kata kembar. Kita masuk sekolah sama tapi semua berubah lepas tu bila dia anggap aku bukan Anis yang dulu. *Sob Sob sedihnya. Memang tak terkira kawan baik masa dulu sebab ramai sangat.

HUDA AZMAN. Kawan seangkatan yang paling tak lupa. Sampai sekarang masih keep in touch. Ingat tak, dulu kita suka keliling taman kayuh basikal capuk dan ambik angin dekat SevenE bila penat sebab ada Air-cond. Lepastu, bila dah besar, kita pegi tarawikh sama-sama dan kau gelakkan aku masa solat sebab orang sujud aku pegi rukuk. HAHAHA rumah aku sentiasa terbuka untuk kau datang Daa.
Dulu, aku ni jenis diam-diam ubi berisi. Tak banyak cakap tapi projek nakal dia tetap berjalan seperti biasa, HAHAHA muka naif je anis tapi puii, tak guna. Suka cakap nonsense :P

Masa Darjah 5 tu rasa macam Awesome gila sebab geng-geng semua dikenali and memang jenis suka cari publisiti murahan. Tak suka buat homework, lari dari perhimpunan, suka bodek cikgu HAHA rasa hebat habis ah masa tuu. Masa tu kitorang bajet Taiko kat sekolah. Ada HAZIRA RAHIM, ATIKAH, RAJA, SYAHIDAH. Lepastu semua berpecah sebab masuk sekolah menengah lain. Tapi yang paling aku sayang dan takkan lupa My bestest friend, IZYANI


TO BE CONTINUED..






No comments:

Post a Comment