October 11, 2010

Inilah realiti ''Emak''



-Suka membandingkan anda dengan orang lain.


-Beleter sesuka hati sesedap rasa lemak berkrim disukai ramai walaupun di tempat awam, ini tidak mematahkan semangat mereka untuk terus beleter kadang-kadang tentang benda yang sangat tidak relevan seperti.....
''kan mama dah cakap, tolong jangan basahkan spender, pastu masuk dalam washing machine'' lokasi kejadian, pasar malam. Errrr.......takpelah. Malu nak cakap. ('00')

-Cakap benda yang sama berulang-ulang kali... seperti " anis, sidai kain!!! ''.
ye maaa, tak perlulah nak cakap sampai 20 kali....

-Meninggalkan beg tangan or phone or apa sahaja di dalam genggaman di merata tempat. Dan sebaik sahaja dia meyedari kehilangan barang, dia pun terus.....
" anis.... rasa-rasanya, dekat mana mama tinggalkan phone?? tolong carik kejap'' seee.... aku jugak jadi mangsa.. kita memang suka segmen mencari '' barang hilang'' kalau u all nak tau. =.=''

-Membelikan pakaian cantik lagi berjenama mahal untuk membodek hati ini. Lantas aku pun melompat memujinya....
Lalu, apabila aku menterbalikkan ''tag baju" ke belakang, terpampanglah kenyataan SALE 70%....... (patutlah banyak semacam je beli)

-Membeli phone canggih... pastu, habis dia tanya semua orang ''macam mana nak guna nih''.

-Menonton berita di televisyen pasal Paris Hilton kena tangkap dadah. Lalu dia berpesan kepada anaknya, " tengok tu, muka cantik tapi yang baik buruk pun takbole nak pikir''
" nanti bila dah besar, tolong jangan buat benda bukan-bukan" maa... janganlah nak samakan orang dengan Paris Hilton tu.... =.=''


SEKIAN.... sungguhpun begitu, saya sangat sayang emak saya.





No comments:

Post a Comment